CROPIX
NOVI MAKSIMIRSKI POSAO

DINAMO PRODAJE IGRAČA ZA 15 MILIJUNA EURA, A NJEGOV ODLAZAK NEĆE NITI OSJETITI Evo tko je naveći dobitnik nakon odlaska Big Bena

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 01:00

Možda to ružno zvuči, jer Benković je igrač velikog potencijala, no njegov odlazak u ovom trenutku Nenad Bjelica, praktički, neće osjetiti.

Nije odigrao ni minutu u službenoj utakmici ove sezone, Dinamov je trener doveo momčad na prag skupine Europske lige bez njegove pomoći. Treba reći i da je Benković u zadnje vrijeme sve više u klubu pričao o odlasku iz kluba, osjećao je da mu te ozljede stvaraju dodatan pritisak, da zbog toga podsvjesno izbjegava rizike, da stagnira i da je pitanje kad bi se vratio u pravu formu. Dinamo je dosad odbijao ponude za njega, onda je zanimanje u jednom trenu malo jenjalo, nije se Benković u cijeloj toj situaciji osjećao sretnim.

Na neki način, u razgovoru s vodstvom kluba zadnjih dana, zaključeno je da se ide u realizaciju transfera, da je sad pravi trenutak za prodaju, a kad se pojavio Leicester sa svojom ponudom, dvojbi više nije bilo. Premda je sve ispalo na brzinu, Benković je u nedjelju došao u Maksimir spreman za put u Astanu, ‘skinuli’ su ga s autobusa i otišao je u Englesku.

Što ostaje Bjelici nakon njegova odlaska. Kažemo, dosad mu Ben nije bio u prvom planu, jer nije bio spreman, ali je dugoročno računao kako će se možda vratiti, pa bi u tom slučaju ipak imao previše stopera u svlačionici. Čak šestoricu.

I tada se kalkuliralo kako će netko od braniča napustiti Maksimir, Rrahmani ili Lešković, vjerojatno jedan do njih. No, pitanje je što će biti sad, hoće li itko otići, jer ostala su petorica. Dilaver i Theophile-Catherine su prva opcija, pogotovo za europske utakmice, a prva zamjena je Dino Perić. Momak iz drugog plana gotovo je svaku svoju epizodu odigrao barem solidno, k tome je donio i remi protiv Rudeša.

Odlaskom Benkovića on će, zapravo, najviše profitirati, sad će i ostati treći izbor, ili prva zamjena, a da mu nad glavom ne ‘visi’ klasa Benkovića. Utakmica je puno do kraja sezone, Perić će se sigurno naigrati, a vidjet ćemo kakvi su planovi Dinama i Bjelice s Rrahmanijem i Leškovićem. Hoće li do kraja kolovoza svejedno jedan od njih otići iz Maksimira?

Linker
16. travanj 2024 21:00