Maja Hitij/Bongarts/Getty Images
O TOME SE ŠUŠKA

DINAMO PRONAŠAO ZAMJENU ZA OLMA U BIVŠEM IGRAČU ZVEZDE? Izvor tvrdi da je Nenad Bjelica definitivno zainteresiran, ali i da postoji velika prepreka

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. lipanj 2019. 23:00

Izvori bliski maksimirskom klubu šapnuli su nam da je Dinamo zainteresiran za Guelora Kangu (28), bivšeg nogometaša Crvene zvezde koji trenutačno igra za prašku Spartu! Radi se o ofenzivnom veznom igraču iz Gabona koji je uz klubove u svojoj zemlji igrao i za Rostov iz kojeg je i preselio u Beograd. Dinamo traži ofenzivnog centralnog veznog igrača, jer je gotovo sigurno da odlazi Dani Olmo, a Luka Ivanušec još nije postao dio maksimirske svlačionice, a ne zna se hoće li uopće biti.

Isti izvor tvrdi da je Nenad Bjelica definitivno zainteresiran za tog igrača, ali da je velika prepreka njegova cijena. Naime, po Transfermarktu cijena Kange je 3,5 milijuna eura, a to je cifra koju Dinamo vjerojatno nikada ne bi uplatio. Možda bi se odšteta mogla spustiti na 2,5 do 3 milijuna eura, no i to izgleda previše.

Kanga je inače ove sezone u svim natjecanjima za Spartu odigrao 30 utakmica, postigao je 12 pogodaka (11 ligaških) i ubilježio sedam asistencija. Odlične su to brojke za veznog igrača. Naravno, s obzirom na visoku cijenu Gabonca, pred njegov mogući dolazak treba staviti veliki upitnik. No sama zainteresiranost Modrih za tu poziciju pokazuje da se približava odlazak Danija Olma.

COLOGNE, GERMANY - SEPTEMBER 28: Frederik Soerensen (L) of Koeln and Guelor Kanga (R) of Belgrade fight for the ball during the UEFA Europa League group H match between 1. FC Koeln and Crvena Zvezda at RheinEnergieStadion on September 28, 2017 in Cologne, Germany. (Photo by Lukas Schulze/Bongarts/Getty Images)
Lukas Schulze/Bongarts/Getty Images

Linker
25. travanj 2024 08:43