REUTERS/Rafael Marchante
PUNO ADUTA ZA OPTIMIZAM

DINAMO SE USPJEŠNO PRIVIKAVA NA ŽIVOT BEZ OLMA 'Realizira li se najbolji scenarij bez problema bismo potpisali da su Modri moćniji nego lani!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. srpanj 2019. 15:37

Kad se sve zbroji, pripreme su bile uspješne. Čini nam se s tribine, jako su uspješne. Stavimo na stranu rezultate, iako ni oni nisu loši, stavimo na stranu i neke pogreške koje su Modri pokazali u igri, posebno u ovoj zadnjoj utakmici u defenzivi. Sve su to stvari koje se mogu ispraviti, koje se mogu pripisati teškim nogama i umoru. Međutim, ukupni dojam jest da je Dinamo i dalje dobar. Hoće li biti bolji nego prošle sezone, to će reći konačni rezultat.

Atmosfera u momčadi je ista kao lani, pozitivna. Vidjelo se to na svakom koraku, na treningu, za večerom, u slobodno vrijeme... Modri su odlična ekipa, dišu zajednički, a novi igrači vrlo se brzo uklapaju u takvo ozračje. Ne samo to, Bjelica ima to bogatstvo da na svakoj poziciji ima dva ili više rješenja slične kvalitete, a to je ponekad bolje nego da imate neki svjetski kalibar i neadekvatnu zamjenu. Doista, teško je pronaći igrača koji je na ovim pripremama zakazao, koji nije pokazao barem nešto i kojega se može otpisati. Također, svi su prednjačili pristupom i željom, a ako su takvi u pripremnim utakmicama, valjda će u onim natjecateljskim biti još bolji. Velika je stvar i što su u tim utakmicama Dinamovi igrači često zabijali baš iz akcija koje su vježbali na treninzima, automatizama u igri je sve više, a to je ono na čemu Bjelica inzistira. K tome, mladi igrači pokazali su da i o njima trener treba razmišljati.

Jedino što ometa idilu, uz poneku ozljedu, te su priče o transferima, dolaznim i odlaznim. Hoće li otići Olmo i Livaković, ili još netko, hoće li doći Ivanušec i lijevi bek? Međutim, ode li i Olmo, s Ivanuševom ili bez njega, Dinamo i dalje ima adute za optimizam, puno su prilika Modri stvarali na pripremama, dobro izgledali u većini utakmica.

Ako su pripreme bile navikavanje na život bez Olma, jer Španjolčeva klasa sigurno nedostaje, onda Bjelica i nema previše razloga za brigu. A ako kojim čudom Olmo ostane, a dođe i Ivanušec, priključe se Šunjić i Moro tada bismo bez problema potpisali da je Dinamo moćniji nego lani!

Linker
19. travanj 2024 22:44