Goran Sebelic / CROPIX
POVRATNIK NA MAKSIMIR

DINAMO U POSLJEDNJIM TRENUCIMA PRIJELAZNOG ROKA ISPUNIO VELIKU ŽELJU BJELICE! NOVI NAPADAČ NA MAKSIMIRU Modre je novo pojačanje koštalo 2 mil. eura!

POVRATNIK Mladi hrvatski reprezentativac opet u maksimirskoj svlačionici
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. rujan 2019. 01:09

Sandro Kulenović (19), mladi reprezentativac Hrvatske potpisao je ugovor na pet godina s Dinamom. Nakon što se pojavio na okupljanju mlade vrste u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici, pozdravio se i ručao s kolegama, trenirao, a nakon toga je zamolio izbornika Gračana da ga pusti na potpisivanje ugovora s Modrima.

Kulenović stiže iz varšavske Legije, bio je želja trenera Nenada Bjelice. Po onome što saznajemo, Dinamo bi trebao poljskom klubu na ime odštete platiti 2 milijuna eura. Pregovori su trajali dugo jer je na početku Legia tražila mnogo više, čak oko 4 milijuna eura. Činilo se da zbog tako visoke odštete od svega neće biti ništa. Međutim, s obzirom na to da Legiji treba novac pod hitno, spretni maksimirski pregovarači to su iskoristili. Inače, o dolasku Kulenovića već smo pisali prije dvadesetak dana kad se pojavila prva informacija da bi mladi reprezentativac mogao karijeru nastaviti u Maksimiru.

Tako se, eto, Sandro vraća u svoj Dinamo. Upravo je iz Dinama sa 16 godina otišao u Legiju. Odmah je pokazao napadački talent kada je po dolasku priključen Legijinoj mladoj momčadi koja je igrala juniorsku Ligu prvaka, u kojoj je zabijao vršnjacima iz Real Madrida i lisabonskog Sportinga. Privukao je pozornost Juventusa, koji ga je doveo na posudbu u svoju mladu momčad, u kojoj je također zaigrao u omladinskoj Ligi prvaka sezonu poslije.

Pula, 120619.
Prijeteljska nogometna utakmica izmedju reprezentacija U21  Hrvatske i Danske prije odlaska na Europsko prvenstvo u Italiji.
Na fotografiji: Sandro Kulenovic. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

A u Juventusu čak nije imao ni sreće. Iako do tada nikada nije bio ozlijeđen, stigle su ga neke ozljede. Vratio se u Legiju i postao važan igrač prve momčadi. Inače, njegov je zastupnik Branko Hucika, čovjek koji je u Maksimir doveo i Mislava Oršića, novog hrvatskog reprezentativca. Ako i Kulenović nastavi Oršićevim stopama, to će biti još jedna dobra suradnja Dinama i Hucike.

U Dinamu ga čekaju Bruno Petković, Mario Gavranović i Komnen Andrić, bit će teško izboriti se za poziciju. Ali mlad je, neka se proba izboriti. Na Euru u Italiji i San Marinu pokazao je svoj ogromni potencijal, kao i u Legiji.

Linker
27. travanj 2024 00:25