Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
BEZ SRLJANJA

DINAMO VIŠE NEĆE PRODAVATI, ALI ĆE KUPOVATI Bjelica o pojačanjima: 'U klub je stiglo preko dvadeset poziva! Nude nam se napadači sa svih strana...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. siječanj 2019. 12:36

Dogodilo se ono što smo predviđali i najavljivali. Ivan Šunjić napustio je pripreme Dinama i vratio se u Zagreb! To je prva neugoda na zimskim pripremama. Problem s pubičnom kosti je prevelik, tako da će iz Zagreba mladi veznjak na dodatne pretrage u München, kod one iste doktorice koje je operirala Marina Leovca. Šteta, ogromna šteta za tog dečka koji je nametnuo i koji je trebao biti jedna od ključnih karika Bjeličina sastava.

- Imao puno povjerenje u doktoricu iz Münchena koja je specijalist za takvu vrstu ozljeda. Sa Šunjićem će u München otputovati i naš liječnik Ivica Smodek, pa ćemo vidjeti što će se zbiti, koja će biti daljnja terapija - kazao je Bjelica.

Ademi nema sreće

Međutim, ozljeda Šunjića je zatvorila put Arijana Ademija! Nema ništa od transfera u Romu ili Lazio. Nema sreće Ademi, ode mu još jedna prilika. Klub ga nije pustio u Lille, sam nije želio kod Slavena Bilića, a sad je, eto, sudbina opet bila protiv njega.

- Nego, tko piše da će Ademi u Serie A? Talijani? Nemojte vjerovati sve što Talijani pišu.... Ne vjerujem da bi u ovoj situaciji pustili Ademija! Ako se to i dogodi, onda ćemo morati reagirati, ali mislim da do toga neće doći!

Bjelica je, dakle, bio posve jasan. Konačno, kad se gleda s pozicije kluba, onda je sasvim jasno da Dinamo ne može prodati Ademija. Modri će nakon 49 godina igrati europsko proljeće, napravili su povijesni uspjeh, ali na tome ne misle stati. Žele još, nije im dovoljan prst, žele cijelu ruku. Cilj je preskočiti Viktoriju Plzen, pa onda što bude. Sasvim je jasno da bi to bez kapetana Ademija bilo mnogo teže. Da je zdrav Šunjić, sve bi bilo lakše, ali nije i tko zna kako će se situacija s njim odvijati, kakve će vijesti stići iz Münchena... Zato je logika kluba jasna, Ademi mora ostati. Dinamo bi uvijek izašao ususret kapetanu, to stalno ponavljaju svi u klubu, ali u ovoj situaciji gleda se isključivo klupski interes i to je definitivno jedino ispravno. Dinamo ima dosta novca u blagajni, nije mu sila nikoga prodavati, u ovom trenutku najvažniji mu je sportski uspjeh.

VIDEO: Davorin Olivari

Modri, dakle, neće prodavati, ali će kupovati. Mario Budimir potpisao je ugovor s Persepolisom, tako da je otvoren natječaj za napadača. Bjelica nam je već onog trenutka kad je bilo bjelodano bistro da Budimir odlazi kazao da želi još jednog napadača.

- Prije pet dana sam vam izjavio da Dinamo treba još jednog napadača. Od toga dana kad je moja izjava objavljena u medijima, u klub je stiglo preko dvadeset poziva! Nude nam se napadači sa svih strana. Međutim, sigurno nećemo srljati, treba odabrati pametno.

Znam što želim

Kaže nam trener da zna kakvog napadača želi...

- Imam u glavi što želim napraviti. Znate da sam ja uvijek otvoren, ali u ovom trenutku vam to ne mogu kazati. Vidjet ćemo što ćemo poduzeti, ali u svakom slučaju, dovest ćemo napadača.

Na pitanje hoće li se mogući novi napadač priključiti već na pripremama u Turskoj kaže..

- To stvarno ne znam. Jer ponavljam, nećemo juriti, nećemo žuriti. Vjerujem da ćemo dovesti kvalitetnog igrača.

Jesu li možda već počeli kakvi pregovori oko dovođenja napadača?

- Ne! Pregovori još nisu počeli. Jer Budimir je tek potpisao za Persepolis, a mi nismo htjeli prije njegova potpisa ulaziti u bilo kakve razgovore, konkretnije razgovore s igračima. Zasad osluškujemo tržište, mnogo imena je stiglo kao preporuka, vidjet ćemo za koga ćemo se odlučiti. Na vrijeme ćete saznati za koga ćemo se odlučiti. Evo, to se može dogoditi do kraja siječnja. Do tog vremena to želimo riješiti, kako bi taj novi napadač mogao igrati u Europi - zaključio je Bjelica.

Linker
19. travanj 2024 00:39