CROPIX
SN OTKRIVAJU

DINAMO ZAMALO REALIZIRAO DOLAZAK BRAZILSKOG REPREZENTATIVCA Zdravko Mamić progovorio o transferima: 'Trebamo još tri Gavranovića'

ZDRAVKO MAMIĆ Savjetnik modrog kluba potvrdio želju za dovođenjem albanskog veznjaka iz Osijeka i nahvalio Španjolca
Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 27. siječanj 2018. 21:25

Dakle, naša informacija, koja je stigla iz pouzdanih izvora, o tome da Dinamo ima u planu dovođenje Erosa Grezde, bila je sasvim točna.

Potvrdio je to klupski savjetnik Zdravko Mamić koji je s Modrima na pripremama u turskom Beleku.

- Da, Grezda je jedna od naših opcija! To je sve što vam mogu kazati u ovom trenutku. Vidjet ćemo kako će se priča dalje razvijati.

To je, dakle, to, o mogućem dolasku Grezde u modri klub već smo sve napisali, sada samo treba pričekati kako će se ta zgoda rasplesti.

Inače, saznali smo da je Dinamo bio na pragu velikog transfera. Naime, u Dinamo je trebao doći Bruno Uvini (26), stoper koji je za A reprezentaciju Brazila odigrao tri utakmice. Bio je kapetan U-20 reprezentacije koja je osvojila naslov prvaka svijeta 2011. godine, a te iste godine i naslov prvaka Južne Amerike. S Brazilom je osvojio i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Priča je bila ovakva. Uvini igra u Al Nasru, ali posljednjih šest mjeseci nije bio plaćen. Bivši trener Al Nasra Zoran Mamić stupio je s njim u kontakt, a Uvini je poručio da želi doći u Dinamo! Kad je to obznanio u klubu i već počeo spremati putne torbe, čelnici kluba su mu platili sve zaostatke za šest mjeseci i ponudili novi ugovor od 2,5 milijuna eura godišnje. Tako je ipak ostao u Al Nasru... Da nije, svakako bi bila dobra priča. Uvini je, recimo, bio kapetan danas velikim svjetskim zvijezdama kao što su Neymar, Coutinho, Danilo, Casemiro, Lucas Moura, Oscar, Alex Sandro, Fernando, Allan...

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Međutim, sama činjenica da ga je Dinamo želio dovesti pokazuje strategiju kluba. Žele se dovesti samo iznimna pojačanja, dakle igrači koji će biti prevaga. To je jučer metaforički objasnio upravo Zdravko Mamić.

- Mi trebamo još tri nova Gavranovića! Jednog na desnom bočnom, jednog na stoperu, te jednog na krilu! Samo prava, velika pojačanja. Mi imamo ogroman potencijal i vrhunsku kvalitetu u našim mladim igračima, to je naše blago. Nadogradnja mogu biti samo velika pojačanja...

Govoreći o mladim igračima Dinama, Mamić je kazao...

- Dani Olmo bolji je od Roberta Prosinečkog i Luke Modrića kad su oni bili u njegovim godinama! Kad su oni imali 19 godina nisu bili tako dobri nogometaši kao što je on! Momak ima sve što je treba imati vrhunski nogometaš, a sjajan je karakter. Olmo je iz Barcelone stigao u Dinamo da bi uspio, i eto ide prema velikim uspjehu.

Mamić je objašnjavao da Dinamo financijski i igrački stoji sjajno, te da nema nikakve žurbe kad se radi o dovođenju pojačanja, da će se pozorno birati koga će se dovesti u momčad, da će se gledati na kvalitetu, a ne na kvantitetu...

Opet ćemo vladati deset godina!

Veliki planovi vezani su uz modri klub. Najavljuju se nova vremena superiornosti u hrvatskim okvirima, te pokušaj hvatanja europskog vlaka.

- Do početka iduće sezone svakako ćemo se pojačati. Jasno, bacit ćemo oko i na susjedstvo. Tu su nam zanimljivi Majer, Šunjić, Ivanušec, Karačić... Do ljeta ćete vidjeti promjene u rosteru, opet ćemo vladati deset godina!

Linker
25. travanj 2024 07:18