Goran Sebelic / CROPIX
ZABIJAO I REALU

DINAMO ŽELI VRATITI NAPADAČA KOJI JE NAPUSTIO MAKSIMIR SA SAMO 16 GODINA Mladi centarfor nedavno je za pola sata zabio četiri komada!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2019. 13:56

Ne gleda samo Hajduk mlade reprezentativce, slične nakane ima i Dinamo, koji je zainteresiran za povratak Sandra Kulenovića (19)! Mladi hrvatski reprezentativac za varšavsku Legiju u tri službene utakmice na početku sezone zabio je dva pogotka. Jedan u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv Europe iz Gibraltara, te u prvom kolu poljskog prvenstva protiv Pogona. Istina, iako je Legiju doveo u vodstvo, na koncu je klub iz Varšave iznenađujuće poražen s 1:2, ali Kulenović je bio najbolji na terenu.

A na posljednjoj pripremnoj utakmici s poljskim drugoligašem Radomiakom zabio je četiri pogotka za 31 minutu! Sandro se pokazao i jako dobrim na Euru mladih u vrsti Nenada Gračana, svoj potencijal posebno je pokazao protiv Francuske. A ima samo 19 godina...

Nije sve prošlo nezapaženo. Kulenović je dobio ponude od Watforda, Cluba Bruggea, Genta, Genka i Heerenveena! Također, stigla je i informacija da je za njegov povratak zainteresiran i - Dinamo!

Sandro Kulenović
Bruno Konjevic / Hanza Media / Hanza Media

Pitanje kako Modri mogu biti zainteresirani za povratak prve špice Legije kad imaju tri napadača, Gavranovića, Petkovića i Andrića? Na prvi pogled nema smisla. Ni za Dinamo, ni za Kulenovića. Jer tko zna koliko bi minuta dobio u plavom dresu, a u Legiji je udarni dio prve jedanaestorice? Objašenje glasi, ponekad su putovi nogometne logike pomalo čudni. Ili možda nisu? Sandro je mlad igrač, mladi je reprezentativac, kad ga imate u svojoj "štali", možete ga danas-sutra prodati i zaraditi veliki novac. Radi se zapravo o sjajnoj investiciji.

Priča Sandra Kulenovića zanimljiva je i poučna. Iz Dinama je sa 16 godina otišao u Legiju. Odmah je pokazao napadački talent kada je po dolasku priključen Legijinoj mladoj momčadi koja je igrala juniorsku Ligu prvaka, u kojoj je zabijao vršnjacima iz Real Madrida i lisabonskog Sportinga. Privukao je pozornost Juventusa koji ga je doveo na posudbu u svoju mladu momčad, u kojoj je također zaigrao u omladinskoj Ligi prvaka sezonu poslije. Otišao je iz Dinama za 80 tisuća eura, bila je to ona famozna cifra koja se plaća za razvoj igrača. Po Transfermarktu vrijedi samo 650 tisuća eura, ali ta cifra je "fejk", takav napadač vrijedni puno više. Da ga Dinamo, recimo, kupi za 2 milijuna eura, na što bi Legija prema našim nekim informacijama pristala, za koju godinu može ga prodati za puno veću cifru. Tu vam se, dakle, krije taj poslovni interes, ali i igrački jer je Sandro veliki potencijal.

Da ne bi ostalo samo na špekulacijama, nazvali smo njegovog menadžera Branka Huciku, koji je jučer bio jako sretan, jer je njegov igrač Mislav Oršić bio junak Dinamove pobjede u Tbilisiju.

- Za Sandra nema nikakve žurbe, u Legiji ima sjajan status, prva je špica. Ako bi odlazio iz Legije, onda to mora biti samo top transfer ili - povratak u Dinamo!

Inače, Kulenović može igrati i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu za mladu vrstu Hrvatske.

Linker
21. travanj 2024 01:35