Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
NA MAKSIMIRU ZATVORILI VRATA

DINAMOV AS NA METI EUROPSKIH MOĆNIKA Otkrivamo kako su Modri spustili rampu na veliki transfer: 'Još nisam spreman za odlazak. Želim se nametnuti...'

Bivši kapetan kadeta Barcelone i španjolske U17 reprezentacije u dogovoru s Dinamom odbio je ponude europskih moćnika.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. kolovoz 2017. 17:20

Dinamo i Dani Olmo (19) odbili su ponudu Arsenala i ponovno - Barcelonu! O čemu se radi? Na adresu Dinama stigla je ponuda londonskog kluba za mladog Katalonca, a Barca je već po drugi puta u kratkom vremenskom roku pokušala Olma vratiti u svoju “štalu”, tamo gdje je počeo... Međutim, Dinamo, ali i Dani odmah su zatvorili vrata ponudama. Katalonac koji se tako nametnuo početkom ove sezone, kako nam kažu ljudi bliski njemu, rekao je ovako:

- Još nisam spreman za odlazak iz Dinama, želim ovdje igrati, ovdje se nametnuti.

Eh, kad bi svi mladi igrači Dinama imali takav stav! Olmo je mladić koji bi trebao biti uzor mnogima. Da vas podsjetimo, on je došao u Dinamo kao kapetan kadeta Barcelone i reprezentacije Španjolske U-17. Bio je to zapravo senzacionalan transfer, Barca je debelo požalila što ga je pustila, to je u konačnici kasnije i pokazala, već tri puta ga je željela vratiti. Prvi put još nakon što je u srpnju 2014. potpisao trogodišnji ugovor s Modrima. Barcelona je radila velike probleme Dinamu oko registracije Olma, sve radi stvaranja pritiska kako bi pronašli način povratka Olma na Camp Nou, odnosno u La Masiju. Da su se u Barceloni grizli zbog gubitka Olma, potvrdio je i Julio Alberto, bivši kapetan Barce koji je tih dana bio u Zagrebu kako bi “izvidio teren” za povratak Olma.

Zagreb, 200817. 
Maksimir.
Stadion Dinamo.
Nogometna utakmica prve HNL-e izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Olmo i Doumbia.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

- Njegov odlazak u Dinamo neoprostiva je greška. Barcelona bi ga svakako htjela vratiti kući, spremni smo mnogo platiti - kazao je tada Julio Alberto.

U međuvremenu je Barcelona krenula u pravnu bitku, koju je na kraju izgubila jer je Dinamo sve na kraju napravio po propisima, što je potvrdila i FIFA.

Ove godine u svibnju se Barca opet javila, opet još jednom prije kraja prijelaznog roka. No, ništa od toga, a “košaricu” je dobio i Arsenal. Na Olmu Dinamo gradi svoju budućnost, konačno prije nekoliko mjeseci Katalonac je potpisao novi četverogodišnji ugovor. Ne, nije uvijek bio sretan svojim tretmanom u klubu, želio je igrati više, ali najviše ga je povrijedilo kad mu bivši trener Ivajlo Petev nije dao ni minute protiv Seville u prošlosezonskom nastupu Modrih u Ligi prvaka. Želio se predstaviti španjolskim ljubiteljima nogometa, ali eto, Petev mu je uskratio tu mogućnost, tada smo prvi put kod njega osjetili nezadovoljstvo, tada je prvi put razmišljao da se ipak vrati u Barcu. Ipak, takva promišljanja trajala su kratko...

Zagreb, 180217. 
Stadion u Maksimiru.
Maksimirska ulica.
21. kolo 1. HNL lige izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Olmo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Ove sezone je sasvim vidljivo, Dinamo je bez njega u momčadi - slabiji! Da nije bio ozlijeđen, igrao bi od starta sezone. Čuli smo jednu priču koja zapravo pokazuje kakav je mladić Olmo. Nakon što je u Norveškoj zaradio dva žuta kartona protiv Oddsa, po svršetku utakmice odmah se ispričao treneru Mariju Cvitanoviću i suigračima.

- Oprostite, oprostite što sam vas ostavio na cjedilu. Jednostavno sam želio dati sve pa sam - izgorio!

Trener i dečki su mu, naravno, oprostili, Cvitanović ga je postavio u momčad protiv Hajduka, a ovaj mu je vratio na najbolji mogući način, pogotkom! Upravo je Olmov pogodak za 2:1 riješio El Croatico! Protiv Rijeke na Rujevici također je bio među najboljima...

Cvitanovića posebno veseli što će Olmo biti na raspolaganju protiv Skërnderbeua na uzvratu u Elbasanu.

Linker
17. travanj 2024 00:20