Filip Benković (prvi lijevo) u dresu Dinama
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
DOBAR POSAO MODRIH

DINAMOV DRAGULJ PROŠAO LIJEČNIČKI U NJEMAČKOJ! Ugledni klub iz Bundeslige sve je riješio brzinski, a evo koliko će sjesti u maksimirsku blagajnu!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. svibanj 2018. 21:12

Dva velika transfera polako se primiču realizaciji. Borna Sosa i Ante Ćorić, već smo više puta napisali, na odlasku su iz Maksimira, Stuttgart i Roma bit će njihov novi dom.

Međutim, dok Ćorić još čeka konačan dogovor dvaju klubova, Sosa je praktički već novi igrač njemačkog bundesligaša. Modri lijevi bek već je otputovao u Njemačku riješiti sve preostale detalje ljetnog transfera.

Sosa je odradio liječnički pregled, upoznao se s novim klubom iznutra i saznao što ga čeka na ljeto kad će se priključiti momčadi. Iako vijest o Sosinu putovanju u Stuttgart nitko nije želi službeno potvrditi, logično je da nitko ne priča dok i zadnja sitnica ne bude formalizirana potpisom, međutim, jasno je da još malo što može stati na put tom poslu.

Nema sumnje da je Dinamo financijski odlično prošao, osam milijuna eura za Sosu koji još nema reprezentativni nastup svakako je “kvalitetan biznis”, a i Stuttgart je za dvadesetogodišnjaka odlična međustepenica prema najvećim klubovima. Idealna sredina, prava prilika za napredak.

Naravno, ostaje pitanje hoće li mladi Sosa odigrati još koju utakmicu za Dinamo do kraja sezone, možda u finalu Kupa ili je svoje zadnje minute već odigrao? S obzirom na to da ga je protiv Rijeka u nastupu spriječila i lakša ozljeda, Sosa ne bi konkurirao za Koprivnicu, zato je i dobio zeleno svjetlo za odlazak u Njemačku. To, hoće li još igrati za Dinamo, ostala je, čini se, jedina dvojba kad je Sosin transfer u pitanju.

Linker
20. travanj 2024 11:40