CROPIX
SUIGRAČI IZ REPREZENTACIJE

DINAMOV INSAJDER OTKRIVA TKO JE TO DANAS STIGAO NA MAKSIMIR 'Brz je, prodoran, čvrst, ima sve što se traži na najvišoj razini modernog nogometa'

MARIO GAVRANOVIĆ Dinamov napadač o novom lijevom beku u Maksimiru, svom suigraču iz reprezentacije Švicarske
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. srpanj 2019. 22:33

Koga je to Dinamo doveo u svoju svlačionicu? Kakav je igrač Francois Moubandje? O njemu svakako mnogo zna njegov kolega iz švicarske reprezentacije, modri napadač Mario Gavranović.

- Kad se zna da je Moubandje igrao za Toulouse u francuskom prvenstvu već nekoliko godina, te da je švicarski reprezentativac, onda je već to priča za sebe i najbolje govori o kakvom se kvalitetnom igraču radi. Definitivno nam može pomoći u želji za ostvarenjem naših ciljeva - kaže nam Gavranović.

Prilagodba nije problem

Znači, Dinamo je definitivno doveo pojačanje?

LONDON, ENGLAND - AUGUST 04: Francois Moubandje of Toulouse during the Pre-Season Friendly between Crystal Palace and Toulouse at Selhurst Park on August 4, 2018 in London, England. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Marc Atkins/Getty Images

- Naravno da je pojačanje! Biti švicarski reprezentativac u posljednjih nekoliko godina je velika stvar, a kad netko ima takav status, onda je svakako pojačanje za Dinamo. Jako se veselim što smo njegovim dovođenjem sad pokrili i poziciju lijevog beka koje nam je možda malo nedostajala kad je u pitanju roster. Jer ostali smo samo na Marinu Leovcu, a prošle sezone kad je bio ozlijeđen tu poziciju je pokrivao Amir Rrahmani. Naravno, Rrahmani je tu poziciju odigrao fantastično, ali ipak to nije bila njegova prirodna pozicija. Dobro je što je došao igrač s iskustvom, ima 29 godina, a posebno iskustvo je igranje u jednoj od liga Petice, te na međunarodnoj razini.

Novi Dinamov lijevi bek ima već na startu sreću jer će biti u momčadi sa svojim reprezentativnim kolegom koji će mu svakako pomoći pri adaptaciji.

- Sigurno da ću mu pomoći pri prilagodbi na novu sredinu. Međutim, držim da mu neće biti problem prilagodbe. Možda mu odmah na početku neće biti lako zbog jezika, ali svi mi u Dinamo govorimo engleski jezik, a ima i igrača koji pričaju francuski. Tako da ćemo mu svi pomoći da što prije pohvata konce.

Soccer Football - Ligue 1 - Toulouse v Olympique Lyon - Stadium Municipal de Toulouse, Toulouse, France - January 16, 2019  Toulouse's Jimmy Durmaz celebrates scoring their first goal with Francois Moubandje   REUTERS/Regis Duvignau
REUTERS
Francois Moubandje (desno) u dresu Toulousea

U Dinamu vlada sjajna atmosfera. Upravo je to zajedništvo bilo veliki forte Dinama, ono je bilo jedan od razloga velikog uspjeha prošle sezone. Kakav je Moubandje privatno, kakav je kao osoba, je li društven, elokventan, druželjubiv?

- Dobar je dečko. Nisam bio puno s njim, viđali smo se i družili samo na reprezentativnim okupljanjima, ali za ono malo vremena što smo bili skupa u reprezentaciji, mogu kazati samo pohvalne rečenice o njemu. Baš je super čovjek, jako će se brzo uklopiti u Dinamovo društvo.

Koje su mu najjače igračke kvalitete?

- Brz je, prodoran, čvrst. Također ima jako dobar centaršut. Igrao je u Lique 1, a ta liga je jako čvrsta, žestoka. Tu se odlično snalazio. Ma, Moubandje svakako ima dosta kvalitete koja nama može pomoći. Ima ono što se traži na najvišoj razini ozbiljnog, modernog nogometa.

Velika konkurencija

Dolaskom lijevog beka švicarskog reprezentativca, Dinamova obrana zaista će biti itekako iskusna. Tu je zapravo jedini mladi igrač Petar Stojanović koji ima 23 godine, a i Dino Perić s 25 godina može se svrstati u kategoriju mlađih. Ostali su starija garda, Pinto i Theophile imaju 29 godina, Dilaver i Lešković 28, Leovac 30, Moubandje 29...

- Jako je važno što imamo iskusne igrače u obrani. Naravno, uz njih imamo i nekoliko mlađih igrača koji mogu uhvatiti iskustvo pokraj te naše zadnje linije. Vrlo je bitno imati obrambeno iskustvo u europskim utakmicama. Moubandje ulazi u tu kategoriju iskusnih i svakako sad imamo i na tom lijevom boku veliku konkurenciju dvojca Leovac - Moubandje. Leovac je izvrstan na toj poziciji, u formi je, tako da je sve to dobro.

Linker
19. travanj 2024 08:21