Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TRANSFERI NA MAKSIMIRU

DINAMOV NAPADAČ PAKIRA KOFERE I NAPUŠTA MAKSIMIR? Nije niti otputovao u Švicarsku: Modri će već danas dogovoriti milijunski transfer

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 13:04

Što li će se još događati do kraja prijelaznog roka u Dinamu? Koliko će još biti odlazaka, možda i dolazaka? To smo jučer pitali dopredsjednika Dinama Tomislava Svetinu, s kojim smo sjeli na kavu u Bernu. U Švicarsku nisu doputovali Armin Hodžić, Ivan Fiolić i Amir Rrahmani. Upravo se o toj trojici priča kao o igračima koji bi do konca prijelaznog roka trebali napustiti Maksimir. Za Hodžića je zainteresiran Videoton, za Fiolića Genk, za Rrahmanija Kasimpaša. Svetina nije želio govoriti o imenima klubova, ali na pitanje ima li nade da se netko od njih transferira, kaže:

- Nije to pitanje nade... U ovom trenutku Dinamo ima dovoljan broj igrača. Određena zanimanja postoje, ako klub bude zadovoljan tim ponudama, onda ćemo razmišljati o tome da neke igrače prodamo. Ali naglašavam da mi nemamo imperativ prodaje. Ipak, moramo vidjeti te eventualne ponude koje bi nas zadovoljile - kaže Svetina.

Zagreb, 040418. 
Stadion u Maksimiru.
Polufinale Hrvatskog kupa izmedju GNK Dinamo i  HNK Rijeka.
Na fotografiji:  Ivan Fiolic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Dakle, iz Svetininih rečenica da se iščitati da Dinamo nije zadovoljan onime što im se sada nudi za igrače. Konačno, to nam je i sam potvrdio, da ga nismo ni pitali.

- Da su stigle prave ponude i da smo njima zadovoljni, onda bismo nekoga i prodali.

Moro i Majer

Nije želio ni o imenima igrača koji su na nišanu nekih klubova.

- Nema potrebe govoriti o imenima jer postoji zanimanje za mnogo naših igrača. Međutim, da odagnamo bilo kakve priče koje se pojavljuju, kazat ću ovako: jedno je zanimanje, a drugo konkretna ponuda. Dakle, do ovog trenutka nije stigla nijedna konkretna ponuda kojom bismo bili zadovoljni. To je jedina istina. Ako stigne, znat ćete, kao i svaki put.

Pitali smo Svetinu i o Dominiku Livakoviću, jedinom Dinamovu reprezentativcu. Naime, pojavile su se priča da bi Livi mogao napustiti Dinamo, da ga žele mnogi klubovi.

Roscino, Rusija, 230618.
Stadion Roscino arena.
FIFA World cup 2018.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Roscino arena dan prije putovanja u Rostov na Donu gdje igraju zadnju utakmicu skupine D s Islandom.
Na fotografiji: Domagoj Livakovic
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

- Livaković je jedan od naših temeljnih igrača, nema razloga da on i dalje ne bude nositelj našeg kluba. No sasvim je razvidno da će doći trenutak kad će i on otići.

Hoće li biti novih dolazaka?

- Naš najveći ulazni transfer bit će oporavak Nikole More i Lovre Majera. Majer bi se trebao vratiti relativno brzo, dok Moro s pravim treninzima počinje u rujnu - zaključio je Svetina.

To je dakle to što se transfera tiče. Pričekajmo sljedeće dane; povijest nas je naučila da prave i konkretne ponude obično stižu zadnjih dana prijelaznih rokova.

Mađari za Hodžića plaćaju 2,2 milijuna eura

Jučer negdje sat vremena prije početka utakmice stigla je vijest da bi Armin Hodžić mogao za koji dan potpisati ugovor s Videotonom! Posao još nije dokraja definiran, ali trebao bi biti u tijeku današnjeg dana. Modri bi na ime Hodžićevog transfera u Mađarsku trebali inkasirati 2,2 milijuna eura prema nama dostupnim informacijama. Tako se, eto, rasplela priča oko Dinamovog centarfora koji će na kraju ipak napustiti plavi dom.

To je svakako dobra opcija i za njega i za Dinamo. Naime, sasvim je jasno da bi u Maksimiru imao malu minutažu jer su ispred njega Gavranović i Budimir, a stigao je i Petković. Videoton Hodžića dovodi za prvog napadača, imat će dovoljno minuta pokazati sve što zna. Prošle sezone Hodžić je za Dinamo zabio šest pogodaka u HNL-u, no u sezoni 2015/16. bio je najbolji strijelac kluba u HNL-u s 13 pogodaka, jednim više od Soudanija. Sezonu kasnije bio je drugi strijelac Modrih sa 16 pogodaka, ovog puta jednim manje od Soudanija. Tada se činilo da je pred njim velika karijera u Dinamu, ali nije bilo tako. Zato je transfer najbolja opcija za sve.

Linker
25. travanj 2024 02:30