Reuters
LOV NA HRVATSKE REPREZENTATIVCE

DOBRO UPUĆENI MENADŽER ZA SN 'Eintracht traži i više od 40 milijuna eura za Rebića, to je Atleticu previše, ali kupit će ga jedan drugi velikan!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. srpanj 2019. 14:51

Ante Rebić trenira s Eintrachtom, mediji ga povezuju s Atletico Madridom i Interom, a sportski direktor Fredi Bobic poručuje: “Kad već moramo ostati bez najboljih igrača, želimo to dobro naplatiti“.

Diego Simeone vidio je Rebića u svojoj shemi, premda je nedavno dopredsjednik Atletica rekao da “Rebić nije u fokusu njihova zanimanja“, više izvora iz Španjolske govore kako to nije točno, ali da je ponuda Colchonerosa daleko manja od Eintrachtovih prohtjeva. Valjda su se istrošili na Joau Felixu za kojeg su platili 126 milijuna eura.

Brekalo bi u Italiju

Više je puta zapisano da Nijemci kane naplatiti hrvatskog reprezentativca 40 milijuna eura no Bobic nikad nije izvjesio konkretnu cijenu, on je od onih koji vole da ga vuku za rukav, a jedan od menadžera iz Njemačke s kojim smo u petak popričali uvjerava nas: “Ne samo 40 milijuna, Bobic traži i više“.

Luku Jovića prodali su Realu za 60 milijuna, ali u Frankfurtu nisu bili sretni jer objavili su kako je njima na kraju došla samo trećina. Ponude imaju i Mijat Gačinović i Sebastien Haller, i neki obrambeni igrači, Eintracht je svjestan da ga čeka teška sezona i želi graditi novu ekipu. Zato treba financijska sredstva pa, barem dosad, nisu pokazali fleksibilnost kad je u pitanju cijena.

Soccer Football - Europa League - Eintracht Frankfurt Training - Stamford Bridge, London, Britain - May 8, 2019   Eintracht Frankfurt's Ante Rebic during training   Action Images via Reuters/John Sibley - RC1ED97E7080
Action Images via Reuters/John Sibley

Po portalima može se pročitati da je Rebić B opcija u Inter ako ne angažiraju za napad Romelua Lukakua, ali to je, prema svim pokazateljima, daleko. U času kad Bayern nije doveo željena pojačanja, a glavne mete su im Leroy Sane iz Manchester Cityja i Ousmane Dembele iz Barcelone, dvojica krilnih napadača, lako je moguće da će u finišu Bayern kupiti Rebića i tako zatvori potrebu za napadačkim rješenjima.

Premda se ovog časa o tome ne piše, i iako su iz Bayerna davali signale da im Rebić nije u fokusu, mnogo se toga odvija drugačije nego su planirali. Kovač je lansirao Rebića i ako još neko vrijeme ne bude ništa od pojačanja koje bi htjeli vidjeti čelnici kluba, nećemo se iznenaditi završi li na kraj Rebić na Allianz Areni. Upravo takve signale ponovno dobijamo iz Njemačke… Rebić, ma koliko stajao, i dalje je jeftiniji od Sanea i Dembelea.

Soccer Football -  FA Cup Final - Manchester City v Watford - Wembley Stadium, London, Britain - May 18, 2019  Manchester City's Raheem Sterling celebrates with Leroy Sane and John Stones after scoring their sixth goal to complete his hat-trick                 REUTERS/David Klein
REUTERS

Hrvatski igrači ovog časa nisu u fokusu njemačkih klubova. Predstavnici 4-5 bundesligaša došli su u San Marino na utakmicu U-21 reprezentacije s Rumunjskom kako bi pogledali Ivan Šunjića. Svi su se redom digli od 60. do 65. minute i napustili stadion. Bili su razočarani. Taj loš nastup mladih Vatrenih koštao ih je mnogo, ne samo rezultata nego i dojma u očima potencijalnih kupaca.

Wolfsburg je u iščekivanju transfera Josipa Brekala. Kako je najavio da želi ići iz aktualnog klubu, Vukovi su spremani za neka druga rješenja, ali Brekalo još nije uzeo ispisnicu, za koju planiraju inkasirati barem 20 milijuna eura i to ih pomalo koči. On bi radije u Italiju nego Portugal, gdje ga traži Benfica, ali Milan zasad nije dao konkretnu ponudu. On i Vlašić najveće su nadolazeće snage Vatrenih i nije nam svejedno gdje će i kako igrati. Dodatni iskorak potreban je i njemu, i Zlatku Daliću, i Hrvatskoj.

Linker
18. travanj 2024 09:01