Lars Baron/Getty Images / Getty Images
WENGER RUŠI REKORD

DOGOVOREN NOVI VELIKI NOGOMETNI TRANSFER, ČEKA SE SAMO POTVRDA Arsenal srušio povijesni rekord, na Emirates stiže najskuplje pojačanje u povijesti!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2018. 12:45

Kako prenosi njemački Kicker Borussija Dortmund i Arsenal postigli su dogovor oko dovođenja Gabonca Pierrea-Emericka Aubameyanga u redove Topnika, a odštetna klauzula za ovog sjajnog napadača iznosit će 63 milijuna eura što bi bila rekordna odšteta kluba. Trenutni rekorder je Alexandre Lacezette kojeg su 'Topnici' Lyonu platili 60 milijuna eura.

Ipak, predstavnici jednog i drugog kluba moraju riješiti još jedno pitanje, a to je odlazak Oliviera Girouda u drugom smjeru, točnije Francuz bi trebao stići na Westfalen na posudbu do kraja sezone kao dio transfera za Aubameyanga.

Ali, tu bi se posao mogao ipak malo zakomplicirati, jer Giroud nema namjeru ove zime napuštati London. U slučaju da Aubameyang zaista stigne na Emirates, Giroud iz privatnih razloga želi otići u Chelsea. S druge strane na Stamford Bridgeu bi u tom slučaju Belgijanca Michyja Batshuayija poslali u Borussiju.

Aubameyang je svoju profesionalnu karijeru započeo u redovima talijanskog Milana, međutim nije zaigrao nijednu utakmicu za klub, a onda je četiri sezone bio na posudbama. Prvo u Dijonu, a potom u Lilleu, Monacu i Saint-Étienneu za koji potpisuje stlani ugovor. Godine 2013. stiže u redove Borussije Dortmund s kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Linker
20. travanj 2024 02:34