Alex Livesey/Getty Images
IZAZVAO VELIKO ZANIMANJE

DOLAZI LI ZAISTA SRPSKI NAPADAČ, BIVŠI IGRAČ EUROPSKOG PRVAKA, NA MAKSIMIR!? Prvo spustio slušalicu, a onda na pitanje o Dinamu poslao kratku poruku..

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 10:20

Informacije o mogućem dolasku Lazara Markovića u Dinamo izazvala je veliko zanimanje, ne samo u Hrvatskoj. Sama činjenica da je on moguće pojačanje Modrih dovoljno je intrigantna, a još ako se zna da je bio u Maksimiru na pregovorima, govori da ta priča ima ozbiljnije razmjere.

Ali, naravno, to ne znači da će Marković na kraju i doći u Dinamo, prije bi netko od Modrih ofenzivaca trebao otići, moguće je i da ovisi o tome hoće li Dinamo proći Mađare i ostati u utrci za Ligu prvaka. Pokušali smo jučer doći do Lazara Markovića, no nije bio raspoložen za razgovor. Prvo je spustio slušalicu, a onda na pitanje o Dinamu poslao kratku poruku:

- Nemam komentara!

I to je zasad to, iako i ta rečenica sama po sebi kazuje da tu ima dima i vatre, ali pričekajmo još malo, ne može se ništa riješiti preko noći. Pitanje koje se stalno ponavlja kad se na horizontu ukaže igrač poput Lazara Markovića jest koliko bi on bio pojačanje za Dinamo u ovom trenutku. Jest, radi se o igraču koji je igrao u Benfici, za kojega je Liverpool prije pet godina platio 25 milijuna eura i koji je bio označen kao jedan od najboljih mladih napadača Europe.

Međutim, istovremeno se radi i o igraču koji je zadnju utakmicu odigrao još u veljači ove godine i to poluvrijeme za Fulham protiv West Hama, koji je bio čak i u Fulhama bio preseljen u drugu momčad tog londonskog kluba. Zanimljivost je da mu je u Liverpoolu presudio Jürgen Klopp, kod njega nije odigrao ni minute otkad je Nijemac došao na Anfield i tu su i krenuli problemi za Markovića.

Nije tako blizu

No, nogometni su putovi, naučili smo to puno puta, nepredvidljivi, tko zna možda bi Dinamo bio sredina u kojoj bi pod Bjeličinim kormilom Marković opet proigrao. Kao, recimo, lani Bruno Petković! Bjelica je oživio Petkovića, možda bi mogao “pomoći” i Markoviću.

U svakom slučaju, još Marković nije tako blizu Dinamu, trebaju se neke stvari poklopiti, ali bio bi to uistinu zvučan transfer da srpski krilni napadač dođe u Maksimir. Ali, od sinoć je Fradi glavna preokupacija, Modri moraju proći Mađare...

Linker
25. travanj 2024 23:00