VI-Images via Getty Images
POSTAO IM PRESKUP

DOMAGOJ VIDA PONUĐEN VEĆEM BROJU KLUBOVA, NJEGOVI SU U VELIKOJ FINANCIJSKOJ KRIZI Turci plasirali i 'transfer bombu' oko Marija Mandžukića!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. travanj 2020. 22:01

Bešiktaš prodaje Domagoja Vidu, sportski direktor Ali Naibi ponudio ga je većem broju klubova i čeka odgovor. Turci su u krizi, ne samo Bešiktaš nego i drugi klubovi. Plaćanje igrača bitno će pasti pa su im skuplji poput Vide, koji ima godišnje oko četiri milijuna eura, sada težak teret.

Spominjalo se mogućnost transfera u Marseille, u WBA Slavena Bilića…, ali, zasad ništa konkretno. No, čim ga aktualni poslodavac daje na tržište, o Vidi će biti govora ovog ljeta i moguće je da konačno promijeni adresu, nakon mnogih napisa u svakom prijelaznom roku.

Turski mediji, skloni senzacionalizmu, često plasiraju 'transfer bombu', kako sami nazivaju najave prijelaza zvučnih igrača. Marija Mandžukića dvaput su smjestili u tu rubriku u kratkom roku. Prvo da dolazi u Bešiktaš, što djeluje kao pošalica, po novijem u Galatasaray. I to se čini dalekim.

Nekoliko bi aktualnih Vatrenih moglo promijeniti adresu. Dinamovima Dominiku Livakoviću i Bruni Petkoviću idealan je trenutak da to naprave, a zanimljiv bi kupcima trebao biti i Mislav Oršić. Luka Modrić i Ivan Rakitić vezani su za Real, odnosno Barcelonu. Čini se da ni Modrić, a sigurno Rakitić, nisu u ozbiljnim pregovorima da već ovog ljeta "dignu sidro“, međutim to se može promijeniti. I oko njih će se vrtjeti priče. Ante Rebić je na posudbi u Milanu, danas ga Crveno-crni kane otkupiti, hoće li se dogovoriti s Eintrachtom?

Ne bude li nastavka belgijske lige Marko Pjaca svoje je odradio u Anderlechtu koji je napustio jačanjem krize. U Zagrebu je prošao dvotjednu samoizolaciju, pa počeo individualno trenirati. No, nema pojma gdje će igrati sljedeće sezone. U Belgiji je i dalje na snazi da se prvenstvo neće nastaviti. Hoće li se to promijeniti? Filip Bradarić na posudbi je u Celti, ali pod ugovorom s Cagliarijem. On bi rado ostao u tom klubu španjolske La Lige.

Dejan Lovren nema status u Liverpoolu kakav želi. Po vlastitom priznanju trenutačno ne pregovara ni sa kime, ali sigurno bi razmotrio kvalitetnu ponudu. Iako se on i dalje nada da se može ponovno nametnuti Jürgenu Kloppu. Nikola Vlašić nije zabrinut rejtingom u klubu jer on je prva violina CSKA-a, međutim nakon Rusije radi bi se opet okušao u Petici. Pogotovo u Španjolskoj…

​Lovre Kalinić na posudbi je u Toulouseu. Ako izbore ostanak u Ligue 1, volio bi ostati, no to će biti teško jer zadnji su na tablici. Ugovor ga veže s Aston Villom gdje ne želi biti pričuva i najrealnije je da će negdje drugdje na posudbu…

Ivan Perišić na posudbi je u Bayernu odakle su stigle najave da će ga otkupiti od Intera. Značajan broj Vatrenih ili ne zna gdje će igrati sljedeće sezone ili nema poziciju kakvu bi htjeli. Komplicirano ljeto za njih je još složenije.

Linker
19. travanj 2024 23:43