Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
VELIKO IŠČEKIVANJE

DOŠAO JE I TAJ DAN: VELIKI HRVATSKI SUPARNICI POSTAJU SUIGRAČI? Bivši Dinamov kapetan napušta Maksimir i pridružuje se dojučerašnjem velikom rivalu!?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. prosinac 2017. 09:11

Informacija iz Poljske da bi Romeo Jozak, uz Marka Vešovića, mogao u redove lidera poljskog prvenstva Legiju dovesti još jednog igrača iz HNL-a dobila je nastavak. Po svemu sudeći, radi se o Domagoju Antoliću, donedavnom Dinamovu kapetanu.

Prema našim informacijama, pregovori svih strana već su poodmakli, svima je u interesu da se posao završi, no do jučer poslijepodne nije se moglo i decidirano reći da će tako i biti. Znate kako je, dok nije gotovo svašta se može izjaloviti, a i Antolić je već puno puta bio blizu transfera, pa na kraju do njega nije došlo. Zato još uvijek ovu priču treba uzeti s dozom iščekivanja i upitnika, međutim, nema sumnje da je Antolić u ovom trenutku vrlo blizu lideru poljskog prvenstva.

Ako se sjećate, neki dan se pojavila vijest da bi s Vešovićem u Legiju mogao Rijekin veznjak Mate Maleš, no od toga neće biti ništa, izgleda da je Antolić dobio prednost pred riječkim kapetanom.

Stiglo zasićenje

Radi se gotovo o vršnjacima, Maleš je nešto stariji (rođen je 11. ožujka 1989. godine, Antolić 30. lipnja 1990.), međutim, Jozaku su, čini se, Antolićeve performanse ipak potrebnije. Odšteta? Legia još uvijek nije klub koji može platiti milijunske iznose, međutim, zna se da su Dinamo i Antolić već ranije dogovorili da će na zimu napraviti transfer ne gledajući zaradu, već će izaći ususret zaslužnom igraču koji je dugo u Maksimiru, prošao je i osvojio s Dinamom sve što se moglo, logično je da je došlo i do zasićenja, a nedavni događaj s kapetanskom vrpcom, iako o tome Antolić nikad nije želio pričati, sigurno je ostavio ‘trag na duši’. Nije toliko pitanje novca, Antoliću trebaju novi izazovi i ciljevi, Legia mu ih može ponuditi.

Nije jedini izbor

Doduše, postoje još još neke opcije i klubovi gdje bi mogao nastaviti karijeru, nije Poljska jedini izbor, ali se trenutno čini najizvjesnijim. Još ranije povezivalo ga se s klubovima iz Belgije, Njemačke, Turske, zvao ga je Zoran Mamić u Al Nassr kad je postao trenerom saudijskog kluba, no igrač tada nije želio otići na Bliski istok. Ljetos je, pak, Antolić bio i blizu Panathinaikosa zadnjih dana prijelaznog roka, međutim Grci su na kraju doveli nekog drugog. Možemo reći da su mu time učinili uslugu, jer Panathinaikos loše stoji u Grčkoj, daleko je od vrha i Europe, štoviše, bliži je zoni ispadanja.

Legia je ipak bolja opcija, poljski klub ganja naslov prvaka, a time rastu šanse i da će iduće godine igrati u Ligi prvaka.

Hoće li Antolić ove zime dočekati odlazak iz Dinama, kao što je njegov prijatelj Josip Pivarić dočekao ljetos? Domaći dečko, koji je često u Dinamu bio osporavan i kritiziran, odigrao je 174 utakmice za Modre, zabio 10 golova. Premda mu statistika ove sezone nije vrhunska, nije zabio niti jedan gol, upisao je dvije asistencije, Romeo Jozak poznaje ga dublje, zna što mu Antolić može donijeti osim samih brojki. Sigurnost, iskustvo i mirnoću na terenu, a to je baš ono što mu treba. Uostalom, Antolić ima iskustvo Lige prvaka i Europske lige, a Legia tamo želi biti. A pamte Poljaci i Ivicu Vrdoljaka, koji je poput Antolića otišao iz Dinama u Varšavu sa 27 godina, a tamo napravio velike stvari, postao čak i kapetan, igrao je punih šest godina i navijači su ga obožavali. Tko kaže da i Antolić ne može ostaviti takav trag u Poljskoj. Jasno je samo da u Dinamu više ne može napraviti iskorak, jasno je da u Maksimiru već planiraju momčad bez njega.

Nisu željeli riskirati

Odigrao je Antolić ove sezone 19 utakmica za Modre u svim natjecanjima, s time da je zbog ozljede propustio zadnja dva dvoboja HNL-a, protiv Istre i Cibalije. Ali, čuli smo da ta ozljeda nije bila nešto posebno ozbiljna, da su bile važnije i ključnije utakmice Antolić bi igrao, ovako nitko nije želio riskirati. Prije svih Antolić, znajući da će za koji tjedan biti blizu odlaska. Svoju je zadnju utakmicu za Dinamo očito odigrao, nije doživio pravi oproštaj o kakvom je nekad sanjao, međutim, tako to često ide u životu. I u Dinamu.

Antolić i Vešović, donedavno veliki rivali, sad suigrači? Nije nemoguće, štoviše, izvjesno je, poljska Legia, velik klub imat će u borbi za naslov prvaka jaki HNL štih. Od hodnika gdje stoluje Ivan Kepčija, sportski direktor, preko klupe na kojoj je Romeo Jozak s pomoćnicima Šošom i Klafurićem, do samog travnjaka.

Linker
19. travanj 2024 12:17