Screenshot: www.molvidi.hu
SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

DOVRŠEN VELIKI POSAO! DINAMO UOČI UTAKMICE GODINE NAPRAVIO REKORDAN TRANSFER U SUSJEDNOJ DRŽAVI 'Što navijači mogu očekivati od mene? Golove!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2018. 20:24

Sada je i službeno. Armin Hodžić ostvario je svoj veliki transfer iz Dinama u redove mađarskog prvaka MOL Vidija, bivšeg Videotona. Hodžić je danas i službeno predstavljen u novome klubu, a Modri će dobiti odštetu od 2,4 milijuna eura. Zanimljivo, to je rekordni nogometni transfer u Mađarskoj, nikad prije jedan igrač nije doveden za toliki iznos.

Bosanskohercegovački napadač napušta Dinamo s 51 postignutim pogotkom u 111 utakmica, a u novom klubu imat će godišnju plaću od 600.000 eura.

"Sretan sam što sam došao ovdje, i jedva čekam istrčati na teren u novome dresu i zabijati golove za Vidi. Došao sam u velik klub i nadam se da ćemo za par tjedana zaigrati u Ligi prvaka te da ću i ja pomoći momčadi da napravi europski iskorak. Što navijači mogu očekivati od mene? Golove! Ali šalu na stranu, ja nisam samo napadač, volim igrati i na lijevom krilu. Što se tiče usporedbe hrvatske i mađarske lige, mislim da su slične po snazi, nema tu velikih razlika, ali nakon Dinama ne bih izabrao niti jedan drugi mađarski klub osim Vidija", poručio je 23-godišnji napadač koji je za reprezentaciju BiH upisao pet nastupa.

Sportski direktor Vidija Zoltan Kovacs istaknuo je kako će mađarski prvak uskoro dovesti još pojačanja Hodžićeva kalibra, potrebnih za Ligu prvaka. Doduše, Vidi nakon prve utakmice playoffa Lige prvaka i nije tako blizu grupne faze elitnog natjecanja. Grčki AEK ima 2:1 u gostima, a uzvrat se igra u utorak u Grčkoj, u isto vrijeme kad Dinamo igra svoju utakmicu protiv Young Boysa.

"Uložili smo puno truda da bismo ostvarili ovaj transfer i pojačali momčad, a smatram da i dalje moramo raditi kako bismo dovodili igrače Hodžićeva kalibra. Činjenica da smo blizu plasmana u Ligu prvaka pomogla nam je u traženju novih pojačanja. Ponosni smo što smo doveli mladog, ali iskusnog igrača koji je već igrao u grupnoj fazi Lige prvaka i Europske lige. Siguran sam da će Armin pojačati konkurenciju na svome mjestu u momčadi, i da će nam donijeti golove, kada se privikne na novu sredinu. Premda nema pravo nastupa u uzvratu protiv AEK-a, uskoro će biti pravo pojačanje", poručio je Kovacs.

Linker
19. travanj 2024 06:09