Ristovski
Sporting facebook / Sporting facebook

EKSKLUZIVNO ZA SN

DRUGA STRANA TREĆEG NAJVEĆEG TRANSFERA RIJEKE 'Oni su željeli da odem, a zadnji dan su mi rekli da treniram odvojeno, ja sam trčao i plakao!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.08.2017. u 13:07

 • Makedonski reprezentativac Rijeku je zamijenio Sportingom, a nakon potpisa ugovora s velikim portugalskim klubom dao je objašnjenje okolnosti transfera suprotno izjavama predsjednika Miškovića

  Baš negdje u trenutku kada je Fran Jović u Gradskom vrtu pokazao crveni karton Marku Vešoviću, s druge strane slušalice bio je Stefan Ristovski. Najprije kratki upit i upute o tome kako može gledati utakmicu iz Osijeka, pa onda poduži i prilično emotivan monolog.

  Rečenice su se nizale jedna za drugom, a iako je potpisao ugovor karijere, prevladava dojam da je ostalo nešto gorčine kada je riječ o njegovu rastanku s riječkim dresom. Ristovski je, jednostavno, takav tip, na travnjaku su ga isto često vodile emocije kada noge ili glava više nisu slušali, a sada je ostavio dojam da su ga poprilično pogodile poruke dijela navijačkog puka koje su uslijedile nakon izjava predsjednika Damira Miškovića da je sam inzistirao na odlasku i da nije želio produžiti ugovor.

  Rijeka, 171216. Stadion na Rujevici.
Nogometna utakmica 20. kola MAXtv Prva liga izmedju HNK Rijeka i NK Istra 1961.
Na fotografiji: Stefan Ristovski.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
  Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
   

  Predsjednik Bijelih ponudio je svoju verziju priče kada je transfer postao aktualan, sada je svoje rekao i makedonski branič.

  - Prezadovoljan sam što je sve završeno jer je pritisak na mene posljednjih dana bio stvarno velik. S druge strane žao mi je što se rastanak s Rijekom dogodio ovako. Od prvog sam dana zavolio taj klub i želja mi je ostati u dobrim odnosima sa svima. Imali su svoj način, ja ga poštujem, ali moram reći da nije sve kako je predsjednik Mišković opisao. Što se mene tiče, nema zle krvi, čuli smo se, zahvalio sam mu na svemu, hvala i svim ljudima u klubu, ali želim poručiti navijačima da nisam ja bio taj koji je odlučio otići iz Rijeke - istaknuo je Stefan Ristovski.

  Kažete da se neke stvari nisu odvile onako kako su bile prezentirane. Na što točno mislite, je li istina da niste željeli ostati i potpisati novi ugovor?

  - O novom se ugovoru nije govorilo ni u jednom trenutku! Od prvog je dana aktualna bila samo priča o transferu, tako da je jasno kao dan da je Rijeka odlučila mene prodati. Ja bih volio cijeli život igrati za Rijeku, to kažem javno i iskreno, ali stvari se nisu tako odvile. Otkad je počela Liga prvaka, Sporting je stvarno ozbiljno zagrizao, napravili su velik pritisak da već nakon prve utakmice protiv Salzburga dođem u Lisabon. I Rijeka i ja uložili smo stvarno velike napore da pričekamo uzvrat pa da vidimo što će biti...

  Matija Djanjesic / CROPIX
  CROPIX
   

  Izjavili ste tada da stvar sa Sportingom nije ni 50 posto gotova, očito se brzo sve odigralo?

  - Malo nakon utakmice protiv Red Bulla menadžer mi je rekao da je klub prihvatio ponudu i da mogu ići. Od prošlog se ljeta govorilo da me klub želi prodati da bi zaradio. Bio bih najsretniji da je Rijeka na meni zaradila deset milijuna eura, ali, budimo realni, ja ipak imam makedonsku putovnicu, dolazim iz HNL-a, nemam baš ni 20 godina... Neke su se stvari, jednostavno, same namjestile tako da moram otići, o novom ugovoru nije bilo govora i s prvom ponudom koja je zadovoljila Rijeku ja sam otišao.

  A je li vama žao što sada idete?

  - Kada su mi na moj zadnji dan u Rijeci na treningu rekli da se moram maknuti i trenirati odvojeno, ja sam trčao i plakao. Teško mi je to palo jer se nisam htio tako razići s Rijekom, mislim da sam zaslužio ipak malo bolje. Nije me trebalo ispratiti kao Tottija, ali zavolio sam taj klub i taj grad, želio sam da neke stvari ipak budu malo drugačije.

  OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!