Duje Čop
 Enrico Locci/Getty Images
ZADNJI GOL U PRIMERI ZABIO REALU

DUJE ČOP TEŠKO JE MOGAO ZAMISLITI BOLJI DEBI OD ONOG PROTIV - RAKITIĆEVE BARCELONE U novom klubu pokušat će izboriti povratak među Vatrene

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. kolovoz 2018. 10:34

Kao što smo najavili još nekidan, Duje Čop potpisao je za Valladolid. Hrvatski napadač dogovorio je sve uvjete sa španjolskim klubom i do kraja sezone bit će na posudbi u klubu iz Primere.

To je njegov treći klub u Španjolskoj, nakon Malage i Sportinga iz Gijona, a misija je jasna - ostanak u ligi. U slučaju da se to ostvari, da Valladolid i iduće sezone bude prvoligaš, klub ima obvezu otkupiti Čopa od Standarda iz Liegea za 2,5 milijuna eura. Duje Čop već je u Španjolskoj, danas bi trebao odraditi prvi trening s momčadi te će ga klub i službeno predstaviti medijima i navijačima. Odmah u vatru, jer debi ga, po svemu sudeći, očekuje već u subotu, kad u Valladolid stiže - Barcelona. Nema boljeg predstavljanja publici, teško je pronaći bolju utakmicu za povratak u Primeru od dvoboja s Messijem i društvom.

Povratak u Vatrene

Podsjetimo, Čop je zabio 16 golova u 62 utakmice za Malagu i Sporting, a vraća se nakon sezone u Belgiji, gdje je osvojio Kup sa Standardom, izborio nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, gdje je ispao od Ajaxa. Međutim, Čop je stalno naglašavao da mu je u Primeri bilo najbolje, da je to nogomet koji mu odgovara, pa je, čim se pojavila opcija Valladolid, odlučio napustiti Standard. Ako s novim klubom izbori ostanak, odlazak iz Liegea bit će i definitivan. Ali i očekivanja novoga kluba od Čopa su velika.

Naime, Valladolid je napustio prvi napadač Jaime Mata, koji je novi igrač Getafea. On je prošle sezone u Segundi zabio čak 35 golova, sad je otišao, i zato je Valladolid i krenuo u potragu za napadačima. Naravno, nitko ne očekuje da će Čop zabiti 35 golova, ovo je ipak Primera a ne Segunda, međutim svakako se u klubu nadaju da će biti na razini dviju sezona koje je odigrao u dresovima Malage i Sportinga - između 10 i 15 golova, bilo bi to sjajno. Čopova je velika želja i povratak u reprezentaciju. Bio je dvije godine standardan na izbornikovu popisu, no na Svjetsko prvenstvo na kraju nije išao. Jasno, bude li u Španjolskoj redovito igrao i zabijao, bit će mu to najbolja pozivnica za vatreni dres.

Zadnji Realu

Inače, svoj zadnji gol u Primeri, u Sportingovu dresu, Čop je zabio madridskom Realu u domaćem porazu od 2:3. Zabio je dva gola Valenciji, Levanteu, Espanyolu..., ali Barceloni još nije uspio zabiti. U subotu ima novu priliku. Do prije koji dan u Belgiji, sad će prijetiti španjolskom prvaku i našem Rakitiću.

Linker
19. travanj 2024 16:30