Špiro Peričić
 CROPIX
U NEMILOSTI TRENERA

DUŠOM NA POLJUDU - TIJELOM U SLOVENIJI! BIVŠI TALENT HAJDUKA POTPISAO UGOVOR KARIJERE 'Žalim zašto mnogi od nas nisu dobili pravu priliku u Hajduku'

Nekadašnji hajdukovac Špiro Peričić danas zapovjednik obrane slovenskog prvoligaša Mure prelazi u Maribor, vodeću momčad slovenske lige
Piše: Miro PodrugObjavljeno: 21. travanj 2019. 12:39

MURSKA SOBOTA - Nekadašnji pionir, kadet i junior splitskog Hajduka Špiro Peričić (25) u kojega su se mnogi kleli i proricali mu blistaviju budućnost na poziciji srednjeg braniča – stopera, danas je u ulozi zapovjednika obrane slovenskog prvoligaša iz Murske Sobote, je u petak 19. travnja 2019. potpisao novi profesionalni ugovor za vodećeg slovenskog prvoligaša Maribor. Stasiti Splićanin će slijedeću sezonu braniti boje mariborskog prvoligaša, na prijedlog sportskog direktora Zlatka Zahovića potpisao je ugovor na tri sezone. Tako će njegov današnji trener Ante Šimundža, inače bivši golgeter Mariborčana, ostati bez važne karike u obrani momčadi!

Zahović je uspio uvjeriti da nosi ljubičasti dres, jednog od najboljih nogometaša Mure, i jednog od najboljih srednjih braniča u slovenskoj prvoj ligi Peričića, kojemu istječe ugovor na kraju ove sezone.

Splićanin Špiro Peričić potpisao za Muru
FOTO: Miro Podrug

Prisjetimo se teškog nogometnog puta Špire Peričića. Ne samo zbog svoje atletske građe nego i velikog nogometnog talenta, Špiro je na preporuku legendarnog Dražena Mužinića iz sinjskoj Junaka nastavio nogometno školovanje na Poljudu od pionira do seniora. Jedno je sigurno Špiro je sazrio kao igrač na određenoj poziciji, stekao iskustvo u drugoligaškim utakmica u stobrečkom Primorcu, Solinu i Dugopolju, plus prvoligaški nastupi u Hajduku, Slavenu Belupu, Cibaliji i danas Muri, te ranije kroz mlađe hrvatske selekcije.

Još jednom se moramo upitati - zašto se Hajduk olako odriče svojih talenata, koji su uspješno prošli sve državne mlađe selekcije i uspješno prebrodili drugoligaška i prvoligaška natjecanja?

- Svakako, prvo moram istaknuti trenera Mariborčanina Antu Šimundžu, izvrsnog čovjeka naših korijena, jer teži igri i napadu, a igramo i mi braniči, rijetko se nabija lopta. U Murskoj Soboti se fenomenalno osjećam, prate nas navijači na gostovanja, a naš stadion je uvijek pun i predsjednik kluba Robert Kuzmič je uvijek na usluzi. No, Maribor je novi izazov, kako na državnoj razini tako i u evropskim natjecanjima. Odlazim u veliki slovenski klub i moram opravdati povjerenje – rekao je Špiro, koji danas iz Slovenije sa zanimanjem prati što se događa na Poljudu u hrvatskom elitnom nogometnom razredu.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: Marko Futacs i Špiro Peričić

- Sad sam zdrav i spreman i dajem sve od sebe za Muru. No, uvijek žalim zašto mnogi od nas nisu dobili pravu priliku u matičnom klubu na Poljudu, prvi ja – s neskrivenim ambicijama veli Špiro Peričić, koji je tijelom u Sloveniji, a dušom na Poljudu!

Nakon potpisa za Maribor trener Šimundža ne računa na Peričića

Zanimljivo je da je Zahović odlučio uzeti Peričića uoči dva nova iskušenja, Mura je dva puta domaćin njegovom budućem klubu Mariboru. Prvo u polufinalu Kupa, u srijedu 24. travnja, te 28. travnja čeka ih prvenstvena utakmica na stadionu Fazanerija! No, sve to nije naišlo na odobrenje trenera Ante Šimundže, bivšeg napadača Maribora, koji je odlučio ne računati na Peričića do kraja sezone!

- Ja sam na raspolaganju treneru i klubu Muri. Želim trenirati, a hoću li biti u sastavu, ja ne odlučujem – rekao je Peričić.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 22:34