Tottenham navijači
 REUTERS/Javier Barbancho / REUTERS
SEZONA IZ SNOVA

DVIJE GODINE NISU DOVELI NITI JEDNO POJAČANJE PA NAPRAVILI EUROPSKU SENZACIJU, A SADA JE SVE JASNIJE Pogledajte koga sve želi dovesti Tottenham

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2019. 01:25

Tottenham Hotspursi prošle su godine imali sezonu iz snova, a argentinski stručnjak Mauricio Pochettino gotovo pune dvije godine nije zatražio niti jedno pojačanje kojim bi osnažio sastav.

Za sljedeću je sezonu, ipak, odlučio je sastaviti popis igrača kojima će napasti titulu naslova Premiershipa te, dakako - Lige prvaka. Spursi su, naime, unatoč brojnim ozljedama i skromnom kadru uspjeli osvojiti čestvrto mjesto u Premiershipu i potvrditi nastup u Ligi prvaka.

Predsjedniku Danielu Levyju predao je listu na kojoj su stajala četiri imena, objavio je danas ugledni Guardian: Tanguy Ndombélé iz Lyona, Donny van de Beek iz Ajaxa, Nicolò Zaniolo iz Rome i Ryan Sessesgnon iz Fulhama.

MADRID, SPAIN - JUNE 01: Mauricio Pochettino, Manager of Tottenham Hotspur gives instructions to Kieran Trippier of Tottenham Hotspur during the UEFA Champions League Final between Tottenham Hotspur and Liverpool at Estadio Wanda Metropolitano on June 01, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Getty Images

Pochettinu se nije lako nositi s ograničenim primanjima u odnosu na ogromne budžete kojima raspolažu Liverpool i Manchester City, no vrijeme je da Levy prestane kalkulirati i 'olakša' blagajnu želi li ponoviti povijesni uspjeh iz ove sezone u kojoj su Spursi prvi put stigli do prestižnog finala najjačega klupskog natjecanja na svijetu.

Sigurno je da će na 'šoping listu' utjecati i potencijalni transferi, prvenstveno onaj Christiana Eriksena, sjajnog danskog veznjaka koji je već duže vrijeme na radaru Reala. Kraljevski klub navodno je spreman ponuditi oko 100 milijuna eura za Eriksena, a ako taj posao zaista bude realiziran ovoga ljeta, i Tottenham bi, uz oporavljenog Harryja Kanea mogao sljedeće sezone računati na ponavljanje sezone iz snova.

Linker
19. travanj 2024 19:31