Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
ČEKA SE TEK POTVRDA

DVOSTRUKI ODLAZAK S POLJUDA Talentirani napadač napušta Hajduk i karijeru nastavlja u sedmoplasiranoj momčadi Prve HNL, vratar seli u inozemstvo

Michele Šego i Davor Matijaš na izlaznim su vratima Poljuda
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 22:28

Michele Šego, 19-godišnji napadač Hajduka, odlazi na posudbu u Slaven Belupo (trenutno sedmi u Prvoj HNL). Formalnosti papirologije dijele Šegu od prelaska u Koprivnicu gdje već na posudbi igra i stoper Bijelih, Božo Mikulić.

Šego će potpisati posudbu na godinu i pol dana, a ugovor s Hajdukom ima do ljeta 2022. godine. Šego je za Hajduk debitirao u sezoni 2017./18. kod trenera Kopića, a ukupno je za Bijele upisao 15 nastupa i jedan pogodak, pred godinu i pol Istri u Puli. Prošle jeseni igrao je za drugu momčad Hajduka gdje je zabilježio 14 nastupa uz tri zgoditka.

Inače, prije nešto više od tjedan dana Hajduk je prešao brojku od 10.000 članova u 2020. godini. Do toga broja nije se došlo nikada ranije, a kao i prošle godine jubilarne članove očekuju nagrade i iznenađenja.

Prvi ovogodišnji jubilarni član je Tomislav Ujević, koji je jučer s prijateljima posjetio Poljud gdje ih je u trofejnoj dvorani dočekao predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić. Hajduk je Tomislavu i prijateljima poklonio razgledavanje Poljuda, a uručen mu je i dres s brojem 12 i natpisom “Tebi pripadam”, što je slogan pod kojim ove godine navijači iskazuju svoju vjernost klubu.

- Prvi put u životu sam nešto dobio i zato mi je posebno drago što poklon stiže od Hajduka. Kada sam čuo da ću dobiti poklon i da povedem prijatelje, brzo smo odlučili da možemo zanemariti posao na nekoliko sati, jer posjet Poljudu u ovakvoj prigodi se ne propušta - uzbuđeno je prepričavao Ujević.

Treći vratar Matijaš prema Antwerpenu

Priprema se odlazak koji ne bi trebao oslabiti momčad, jer treći vratar, 20-godišnji Davor Matijaš ima ponudu za odlazak u Antwerpen. Belgijski klub, u čijim je redovima trener vratara nekadašnji hrvatski reprezentativac Vedran Runje, zapazio je Matijaša koji se inače nalazi na pripremama s Bijelima u Turskoj. Matijaš s Hajdukom ima profesionalni ugovor potpisan prošlog proljeća, a vrijedi do ljeta 2023. godine, a ukoliko od Hajduka dobije zeleno svjetlo za transfer, Antwerpen treba platiti naknadu za razvoj koja neće iznositi manje od 200.000 eura. Prošle jeseni Matijaš je branio za B momčad Bijelih upisavši 13 nastupa u drugoligaškoj konkurenciji.

Na pripremama u Turskoj ima Tudor četiri vratara, a to su Posavec, Ljubić, Matijaš i Blažević, dok je u Splitu ostao peti čuvar mreže Vice Baždarić koji je započeo pripreme s Bijelima, ali nije produžio za Tursku.

Linker
20. travanj 2024 10:36