Vlado Kos / CROPIX
TRAŽE VIŠE NOVCA

EKSPLODIRAO U PROLJETNOM DIJELU PRVENSTVA PA PRIVUKAO SKAUTE Hit-momčad Prve HNL odbila dvije ponude za igrača koji ih vodi prema Europi

GORICA Dva kluba s istoka zapela za najboljeg igrača proljetnog dijela
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. travanj 2019. 01:38

Krilni napadač Kristijan Lovrić doživio je igračku eksploziju u nastavku prvenstva i sa sedam postignutih pogodaka najzaslužniji je što Gorica drži peto mjesto i bori se za plasman u pretkolo Europske lige, a nije tajna da već nekoliko utakmica skauti europskih klubova dolaze gledati baš njega.

Bilo je već medijskih spekulacija o ponudama koje su stigle na stol sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, ali često su to samo “probni baloni” koji se puštaju iz različitih krugova u nogometnom biznisu.

Nisu ni u Gorici skloni otkriti konkretnije pojedinosti o interesu za 23-godišnjeg napadača, ali dobro obaviješteni izvori tvrde da su u nedjelju i ponedjeljak u Velikoj Gorici bili predstavnici dva turska kluba i donijeli pismene ponude za Lovrića. Riječ je o istanbulskom Bešiktašu čiji dres trenutačno nosi i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, dok je drugi interesent vodeći drugoligaš Genclerbirligi iz Ankare, koji je uvjeren u povratak u elitni rang i već uvelike radi na pojačanjima.

I jedni i drugi spremni su dati milijun i pol eura odštete, ali naišli su na odbijenicu. Kako im je kazao sportski direktor Nikoličius, Gorica smatra da za Lovrića može dobiti više, čak i dvostruko više, pogotovo jer su se već javljali i klubovi iz drugih država. No, činjenica stoji da su Bešiktaš i Genclerbirligi zasad najuporniji i najkonkretniji.

Sam Lovrić nije se želio baviti ovom temom, ali je još ranije poručio “imam ljude koji se brinu o mojoj karijeri, a sada je jedino bitno izboriti Europsku ligu”

Linker
18. travanj 2024 09:03