Screenshot
SVE IH JE ODBIO

EKSPLOZIJA TINEJDŽERA ZA KOGA SE KLUBOVI OTIMAJU Zvali su ga Dinamo i Hajduk, a Talijani su mu ponudili trogodišnji ugovor nakon prvog treninga!

DION DRENA BELJO Tinejdžer koji je skrenuo pozornost nas sebe lijepim golom bukureštanskom Dinamu na pripremama u Španjolskoj
Piše: Darko RužićObjavljeno: 23. siječanj 2020. 16:15

Nije Cibalia klub nekadašnje snage i ugleda. Ostale su od nje, za sada, samo lijepe uspomene na prošle dane. Na one, ponajviše, kada je pod imenom Dinamo plijenila ljepotom igre i uspješnim rezultatima. I danas se pamte sjajne igre Sulejmana Halilovića, braće Nenada i Srećka Lušića, Ivice Tunjića, uz njih, a i prije njih Ivice Šeste.

A baš ovaj posljednji u nizu vrsnih nogometaša kao da je doživio “reinkarnaciju” u mladom Osijekovu napadaču Dionu Dreni Belji. I Šesto je bio visok, napadač, moćan i dominantan u nadigravanju s protivničkim braničima, jak s loptom u nogama, virtuozan u driblingu. Jedan od najboljih vinkovačkih nogometaša ikada.

Bog vina i radosti

Ipak, ovo je priča o Dionu Dreni Belji, mladiću rođenom 1. ožujka 2002. godine. I do sada je često bio medijski eksponiran, jer njegov talent nije mogao proći nezapaženo. Za 17-godišnjaka se već tri godine otimaju mnogi klubovi. Između ostalih i Dinamo i Hajduk, ali i talijanska Sampdoria, koja mu je već nakon prvog treninga koji je odradio u njezinu kampu ponudila na potpis trogodišnji ugovor.

- Točno, htjeli su me zadržati u Italiji. Sve što sam tamo doživio bilo je lijepo i primamljivo, ali roditelji su bili protiv, nisu mi htjeli uskratiti djetinjstvo preranim odlaskom u svijet nogometnog profesionalizma - kazao je Dion Drena Beljo.

Mnoge njegova imena zbune, ali on sam u sve unosi jasnoću.

- Po rođenju su mi roditelji dali ime Dion. To je po bogu vina, radosti i zdravlja, Dioniziju. S prezimenom nema nejasnoća, ali ljude buni ono Drena. E, pa to je bio nadimak moga djeda. Svi su ga zvali Drena, pa je i meni to ušlo kao dodatak imenu i prezimenu - kaže Beljo.

Sve to zgodno zvuči, ali od svega je najbitnije da je ozbiljno zakoračio na veliku nogometnu scenu, seniorsku dakako. Za sada. Trener Bijelo-plavih dobro zna njegove mogućnosti. Pratio je i njegove igre u momčadi Osijeka II tijekom drugoligaške sezone i odlučio ga povesti na pripreme u Španjolsku.

Igrač za budućnost

Ovog ponedjeljka zabio je i svoj prvi gol u seniorskom društvu, kao igrač Osijeka. Bilo je to protiv Dinama Bukurešt, bio je to pogodak za poravnanje rezultata, konačan ishod od 1:1. Samo, kako je to Beljo učinio nešto je o čemu se mora još ponešto reći, više od onog što je stalo u izvješću utakmice.

Dakle, kada je Beljo primio loptu unutar kaznenog prostora Rumunja spretno ju je obradio, oslobodio se protivničkog braniča, a onda mirno, točno i vješto savladao vratara Dinama. Mladalačkim samopouzdanjem, onom pozitivnom drskošću i, prije svega, kvalitetom povukao je učinkovit, ali i najljepši potez utakmice! Dovoljno da mu svi čestitaju i shvate kako je među njima igrač za budućnost. Vrlo vjerojatno ne samo Osijekove.

Nogomet je Dion počeo igrati u Cibaliji kao šestogodišnjak. I danas je tinejdžer, ali puno je već toga prošao. Od zova velikih klubova do činjenice da je stasao u klubu koji je iz dana u dan iz godine u godinu tonuo sve niže i niže.

Prva ljubav, kaže jedna stara pjesma u svom stihu, zaborava nema. Cibalia mu je zauvijek ostala u srcu, ali sada je igrač Osijeka. Slavonska mu je ravnica opet njegova pozornica i pun vjere u sebe i svoje mogućnosti gradi karijeru.

Skroman je mladac u pitanju, omiljen u društvu, stariji suigrači prihvatili su ga kao sebi ravnog.

- Igranje u Drugoj HNL puno mi je pomoglo, ali još je sve to početak. Želim napredovati, imam to zacrtano kao svoj cilj, a tek ćemo vidjeti dokle će me dovesti. Treniram, radim, ovo su mi prve pripreme sa seniorima, a neću biti razočaran ostanem li i dalje, još neko vrijeme u momčadi Osijeka II. Najvažnije je igrati. Neka ide sve po redu - stav je Diona Drene Belje.

Otkriveni dijamant

Po svemu odaje dojam ozbiljnosti. Talent mu je neupitan, usporedba s Ivicom Šestom, legendarnim napadačem vinkovačke Cibalije u vrijeme dok se zvala Dinamo, opravdana je. Baš kao što je i sam opravdao svoje sudjelovanje na pripremama u Španjolskoj. Za sve ostalo treba pričekati. Uvjereni smo, ne dugo. I čvrsto ćemo stegnuti palčeve u želji da se jedan otkriveni dijamant pažljivo i kvalitetno izbrusi do najfinijih detalja i vrijednosti.

Linker
25. travanj 2024 22:49