Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

SADA JE SLUŽBENO

EMOTIVNI OPROŠTAJ VAŽNE DINAMOVE KARIKE OD MAKSIMIRA Nakon četiri godine u dresu Modrih vraća se kući: 'Pola srca mi ostaje u Hrvatskoj...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.01.2018. u 20:51

 • Sada je službeno: donedavni dinamovac Leonardo Sigali karijeru nastavlja u Argentini, preciznije u Racingu.

  Nakon gotovo četiri godine Sigali napušta Maksimit i vraća se u svoju rodnu zemlju. Iako Dinamo nije službeno objavio nagađa se da se iznos njegovog transfera kreće oko 1.8 milijuna eura.

   

  "Nakon tri i pol godine odlazim iz kluba. Svi su bili jako dobri prema meni od prvog dana. Stekao sam tu puno prijatelja, svi su mi pomagali i danas sam podjednako tužan i sretan. Svi znate da mi je cura Hrvatica, sigurno ću se vraćati u Hrvatsku. Pola srca mi ostaje u Hrvatskoj", rekao je u dirljivom razgovoru na tečnom hrvatskom jeziku Leonardo za službenu web-stranicu kluba.

  "Bilo mi je jako dobro u Dinamu. Radio sam svaki dan i davao sve od sebe. Vraćam se sretan u Argentinu jer mislim da sam imao ovdje četiri lijepe godine karijere. Došao sam tada u veliki klub Dinamo i jedna od mojih želja se svakako ispunila - igrao sam dva puta u Ligi prvaka. Osvojio sam s klubom četiri trofeja, bio kapetan.. Hvala trenerima i ekipi, navijačima, svima s kojima sam se susreo u Dinamu".

  Zagreb, 270817.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Utakmica 7. kola Hrvatski telekom Prve nogometne lige, NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji: German Sigali, Luka Ivanusec.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
  CROPIX
   

  U dresu Dinama Sigali je odigrao 128 utakmica u svim natjecanjima, a zabio je i osam golova.

  "Došao je u Hrvatsku, vidio zemlju, naučio hrvatski jezik, definitivno i možda najviše pobijedio u tome što je ovdje pronašao ženu svog života. A na profesionalnom planu ne trebamo niti pričati koliko je dao za klub. Bez ijednog milimetra susprezanja dao je sve od sebe, bio pravi i kvalitetan nogometaš svih tih godina. Hvala mu na tome i želim mu svu sreću u Argentini", oprostio se od Sigalija Dinamov trener Mario Cvitanović.

  Iz drugih medija