REUTERS/Damir Sagolj
KOJA JE PRAVA ISTINA?

ENGLESKI MEDIJI PODIJELJENI U 'SLUČAJU VIDA' Tabloid tvrdi: 'Dogovorio je osobne uvjete transfera u Liverpool' DRUGI TVRDE 'Redsi nisu zaintersirani'

Piše: HinaObjavljeno: 26. srpanj 2018. 16:36

U trenucima dok se hrvatski nogometaši odmaraju od naporne szeone koja je kulminirala Svjetskim nogometnim prvenstvom u tijeku je prijelazni rok i mediji naveliko lansiraju vijesti o transferima nogometaša.

Otočki The Sun tako je danas lansirao vijest da je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida dogovorio osobne uvjete transfera s Liverpoolom. Navodno je dogovorena dvogodišnja suradnja i sada ostaje na klubovima da dogovore visinu odštete za koju se navodi da bi mogla biti oko 22 milijuna funti (oko 25 milijuna eura). Takve vijesti prenio je i dio turskih medija.

No, s druge strane, inače dobro upućeni Liverpool Echo, koji pomno prati zbivanja oko Liverpoola, tvrdi da 'Redsi' uopće nisu zainteresirani za dovođenje hrvatskog stopera.

"Liverpool nije uopće zaintersiran za dovođenje hrvatskog reprezentativca i u klubu su zbunjeni konstantnim špekulacijama koje ih dovode u kontekst s Vidinim transferom", piše Liverpool Echo.

U tekstu se navodi kako Liverpool ima jaki stoperski par u Dejanu Lovrenu i Virgilu van Dijku i da usprkos problemima kod oporavka Joela Matipa menadžer Jürgen Klopp nema namjeru dovoditi nova pojačanja u obrani.

Vida je za Bešiktaš dosad odigrao samo 13 utakmica, međutim briljirao je na svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je u paru s Dejanom Lovrenom držao hrvatsku obranu. Sada bi Lovren i Vida mogli zajedno zaigrati i u dresu jednog od najvećih klubova na svijetu.

Vida je nogometni put započeo u Jedinstvu iz Donjeg Miholjca, a potom, je preselio u Osijek. Iduća stanica bio je Bayer Leverkusen. U travnju 2010. je potpisao petogodišnji ugovor za 'apotekare', a Osijeku je pripalo 2,4 milijuna eura. Međutim, u Bayeru se nije dugo zadržao i već nakon jedne sezone prešao je u zagrebački Dinamo. U redovima 'modrih' je igrao dvije sezone, a 2013. je preselio u Dynamo Kijev.

Linker
18. travanj 2024 23:18