Aitor Alcalde/Getty Images
NATEGNUTA PRIČA ILI...?

ENGLEZI OBJAVILI CIJENU ZA KOVAČIĆA, PROCURILA I PRIČA O ZVUČNOJ ZAMJENI Real uz pomoć Hrvata planira preoteti još jednog dragulja staroj mušteriji!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2017. 12:49

"Tottenham je spreman je poslati ponudu za hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića (22) ako ga europski prvak Real Madrid odluči prodati", naslov je koji je donio nedjeljni Mirror.

Reprezentativni vezni ne želi napustiti klub u koji je došao u ljeto 2015. iz milanskog Intera, no u slučaju da Real Madrid bude zainteresiran Tottenham bi mogao izaći s ponudom od oko 17,5 milijuna funti, navodi engleski dnevni list.

Kovačić je ove sezone sudjelovao u 28 utakmica te je zabio dva gola, a dva puta je asistirao za pogodak. I dok je u prvom dijelu sezone dobro iskoristio ozljede veznih igrača Luke Modrića, Casemira i Tonija Kroosa, od zadnjih 360 mogućih minuta na travnjaku je proveo svega 16.

As navodi kako je druga ideja Reala da Kovačića uključi u potencijalni transfer Dele Allija, 19-godišnjeg engleskog veznjaka koji privlači pozornost klubova diljem Europe.

Real prati Allija već dulje vrijeme, ali pitanje je hoće li moći nagovoriti Spurse na prodaju igrača koji je nedavno produljio ugovor do 2022. godine i čija se vrijednost već sada procjenjuje na 40 milijuna eura. Uz Harryja Kanea, čija se vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura Alli je najvrijedniji eksponat u redovima Spursa i ostaje za vidjeti kako će iz Tottenhama reagirati na novo 'udvaranje' iz Reala. Za usporedbu, Kovačićeva se vrijednost procjenjuje na 25 milijuna eura.

Podsjećamo, Real je doveo dva 'dragulja' iz Tottenhama posljednjih godina, 2012. Luku Modrića, a godinu kasnije Garetha Balea.

Linker
19. travanj 2024 03:16