Tom Dubravec / CROPIX
VELIKANI STOJE U REDU

ENGLEZI POSLALI PONUDU OD 18 MILIJUNA EURA, ALI U IGRU SE UKLJUČILA I VELIKA BARCELONA Sjajni Vatreni na korak do transfera karijere

DOMAGOJ VIDA Igre na Svjetskom prvenstvu podigle su mu cijenu i povećale interes klubova iz najboljih liga, Bešiktaš ga je spreman prodati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. srpanj 2018. 12:50

Domagoj Vida nije daleko od odlaska iz Bešiktaša u Englesku, a za njega je, prema turskim izvorima, zanimanje pokazala i Barcelona. U nedjelju smo, zahvaljujući našem suradniku iz Istanbula Vedatu Vatanseveru, koji je također pohodio Svjetsko prvenstvo u Rusiji, bio je na utakmicama s Danskom, Rusijom i Francuskom, dobili informacije iz prve ruke iz Bešiktaša.

West Ham, premierligaš koji je proteklu sezonu završio na 13. mjestu na tablici, a trener mu je Manuel Pellegrini, jedini je dao službenu ponudu za Vidu i to 18 milijuna eura. Bešikaš ga je spreman prodati, kao i druge igrače jer ovog ljeta radi veliki redizajn momčadi. Prvotno su izvjesili cijenu od 35 milijuna eura, sada se spominje da bi mu potpisali ispisnicu za 22 milijuna. Razlika se ne čini velikom, pa ni transfer ne djeluje nemoguće. Štoviše, prema je prva ponuda odbijena. Iako je logično da Vida pričeka i eventualno neke druge opcije.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  Croatia's Domagoj Vida in action  REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Na izlaznim vratima

Dosta se pisalo po medijima da ga želi Liverpool (i jučer su neki otočki mediji tvrdili da je ta opcija i dalje u igri, te da će ljudi iz Liverpoola uskoro otputovati u Istanbuli na pregovore s čelnicima Bešiktaša), ali naš izvor iz Bešiktaša kaže da se nisu oglasili s konkretnom ponudom. Pojedini turski informatori gurnuli su nam bubicu u uho da bi i Barcelona htjela Domagoja Vidu dovesti na Camp Nou. To svakako zvuči najatraktivnije, no ovog trenutka tek je na razini priča iz Bešiktašovih kuloara, rečeno nam je iz samog kluba.

Vida je na Bospor stigao protekle zime iz Kijeva, gdje je ostavio trag igrajući za Dynamo skoro pet godina. Dobio je izvrstan ugovor, više od 3,5 milijuna eura neto po sezoni, koji se penje iz godine i godinu, no Bešiktaš ne stoji pretjerano dobro u financijskom smislu, i ovog časa prevladava mišljenje da je najbolje da prodaju Vidu i angažiraju nekog drugog stopera.

Soccer Football - World Cup - Semi Final - Croatia v England - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 11, 2018  Croatia's Domagoj Vida celebrates after the match   REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Ode li, definitivno neće stići napraviti veće stvari u klubu u kojem nije niti izborio stalno mjesto u početnoj postavi, trener Senol Günes igrao je s njim toplo-hladno. Međutim, nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji podigao mu je cijelu, povećao broj zainteresiranih i ovog je časa na izlaznim vratima turskog kluba. Bešiktaš, pak, ima zanimanje za jednog drugog Hrvata, radi se o golmanu Rijeke Simonu Slugi.

Vida ma 29 godina, jednom je kao vrlo mlad bio u ligi Petice, u njemačkom Bayeru iz Leverkusena (sezona 2010/2011.), možda je sada trenutak da odigra nekoliko sezona na najvišoj ligaškoj razini.

Linker
18. travanj 2024 20:21