Action Images/Jason Cairnduff
NOVI IZAZOV

ENGLEZI SLUŽBENO PREDSTAVILI BILIĆA Bivšem hrvatskom izborniku se ispunila želja: 'Postoji velika odgovornost kad postaneš menadžer ovoga kluba'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. lipanj 2019. 22:32

Slaven Bilić u ponedjeljak je i službeno predstavljen kao menadžer West Bromwich Albiona. Bivšem hrvatskom izborniku to je drugi posao u Engleskoj, ranije je vodio prvoligaša West Ham United, a sad će raditi u Championshipu, odnosno drugoj engleskoj ligi.

- Imali smo razgovore s petoricom kandidata, ali nakon što smo upoznali Bilića, preostao je samo jedan čovjek kojeg smo željeli da nas vodi dalje. On je imao veliku želju za dođe k nama. Doveo je ovamo i svoju obitelj. Bilića okružuje prekrasna aura. On ne treba posao u Championshipu, on ga želi, želi nas vratiti u Premier ligu. Ako se to ne dogodi odmah u prvoj sezoni, dogodit će se u drugoj – rekao je Luke Dowling, tehnički direktor WBA, u uvodu druženja s novinarima.

Hrvatski stručnjak u klub je stigao tijekom dana sa svojim pomoćnicima Deanom Računicom i Danilom Butorovićem,

- Sjajan je osjećaj vratiti se u engleski nogomet. Želio bih zahvaliti West Bromwich Albionu što mi je pružio ovu priliku. Ovo je privilegija. Ujedno postoji i velika odgovornost kad postaneš menadžer ovoga kluba. Moja je želja bila vratiti se u Englesku, ako će to biti moguće. Championship je uvijek bio na mom popisu želja koje bih htio ostvariti prije umirovljenja. I sad mi se to ostvarilo, k tome u velikome klubu. Kad sam čuo za projekt i ambiciju, to mi je bio velik izazov – kazao je Bilić.

WBA je osnovan 1878. godine i jedan je od klubova s najduljom tradicijom u Engleskoj.

- Ono što ovaj klub čini velikim su njegova povijest i njegovi navijači. Nije to klub star pet godina, nije to klub nastao investicijom, već je riječ o tradicionalnom, obiteljskom klubu. Naši su navijači vrlo zahtjevni, ali također i jako odani.

Ipak, s obzirom na to da je dosad vodio reprezentaciju Hrvatske te klubove kao što su moskovski Lokomotiv, Bešiktaš i West Ham, Bilića i nakon potpisa novog ugovora pitaju 'zašto baš WBA?'.

- Volim ovu ligu. Priznajem da mi se nisu nudili top-poslovi u Europi, ali isto tako ni ponuda iz WBA nije bila jedina - objasnio je hrvatski trener.

Linker
20. travanj 2024 14:26