Giuseppe Bellini/Getty Images
POKAZAO JE NAJVIŠE

EUROPA JE ODMAH PREPOZNALA KAKVA SE ZVIJEZDA RAĐA U HRVATSKOJ! DRAGULJ NA PRAGU TRANSFERA KARIJERE Ovu su dva velikana koji žele dovesti Brekala!

TRANSFERI Mladi krilni napadač lako bi mogao napustiti Wolfsburg
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. lipanj 2019. 16:15

Nismo samo mi Josipa Brekala proglasili najboljim igračem utakmice protiv Engleske - napravila je to i UEFA. Pitali smo ga što misli, bi li rezultat na Euru bio drukčiji da se on nije ozlijedio.

- Svi skupa nismo imali sreće na otvaranju turnira. Tako i ja, nesretno sam se ozlijedio. Praktički na samom početku, u trećoj minuti. Protiv Rumunja nam se mnogo stvari krivo otvorilo, već u desetoj minuti bilo je 2:0 za protivnika. Nakon toga nismo baš mogli pohvatati sve stvari. Na kraju smo primili četiri pogotka. Na sreću, moja ozljeda nije bila teža. U drugoj utakmici, protiv Francuza, držali smo se plana, tu nam je malo nedostajalo da budemo nagrađeni. Mogli smo do pozitivnog rezultata, samo su nedostajali neki detalji. Konačno, u zadnjoj utakmici, s Engleskom, svima smo pokazali da vrijedimo. Tako da smo, na neki način, ovaj turnir završili pozitivnim rezultatom.

Izbornik Gračan kazao je da ste cijelo vrijeme inzistirali da igrate, iako ste bili ozlijeđeni.

- Jesam. Ova utakmica s Engleskom bila mi je posljednja u ovoj sezoni, zato sam htio igrati. Lijepo je ovako, s dva pogotka Englezima, završiti sezonu.

Zagreb, 141118.
Stadion Maksimir.
Utakmica 3. kola, skupine 4, Lige A Lige Nacija izmedju Hrvatske i Spanjolske.
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Gdje ćete igrati sljedeće sezone? Neki su njemački mediji objavili da ste zatražili odlazak iz Wolfsburga.

- Sve ćemo vidjeti uskoro, sljedeći dani i tjedni ponudit će odgovor na to pitanje. Nadam se da ću donijeti pravu odluku te da ću sljedeće sezone napraviti veliki iskorak - zaključio je Brekalo.

Prema našim informacijama, za izvrsnog reprezentativaca zasad su, od mnogih klubova, najviše zanimanja pokazali Milan i Benfica. Slavni talijanski klub dolaskom Zvonimira Bobana sigurno će posebnu pozornost obratiti na hrvatske igrače, a Brekalo svakako spada u skupinu najzanimljvijih. Naši izvori tvrde da Milan ozbiljno grize za našeg Breksija.

Također, lisabonski je velikan već prije pokazivao želju za dovođenjem Brekala, a kako saznajemo, taj je interes samo narastao. Uglavnom, hrvatski reprezentativac sigurno neće imati problema s pronalaženjem novog kluba, zainteresirani stoje u redu. Milan i Benfica velika su klupska imena s kojima Brekalo zaista može napraviti ogroman iskorak.

Wolfsburg pak dovodi Maximilian Philippa, krilnog napadača Borussije (D) i to za 20-tak milijuna eura. I to je signal da Brekalo odlazi...

Linker
20. travanj 2024 12:27