Moskva, Rusija, 150718.
Stadion Luznjiki.
FIFA Worl cup Russia 2018.
Nogometna utakmica finala svjetskog prvenstva Rusija 2018, Francuska - Hrvatska.
Na fotografiji: Luka Modric s trofejom Zlatna lopta
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

KONAČNO RJEŠENJE

EVO KAKO ĆE REAL RIJEŠITI SITUACIJU S LUKOM MODRIĆEM Veliki gazda spremio ponudu koju je teško odbiti, Hrvat će imati plaću u rangu kapetana!?

AUTOR:
  • Miho Dobrašin

 • OBJAVLJENO:
 • 08.08.2018. u 22:16

 • Baš poput Cristiana Ronalda i Modrić preko zastupnika želi izvući ekonomsku korist nogometa kakvim ga je učinio prelazak Neymara iz Barcelone u PSG prošlog ljeta. Hrvatski kapetan potpisao je novi ugovor 2016., godinu dana prije nego će uslijediti potres na nogometnom tržištu.

  Neymarov transfer vrijedan 222 milijuna eura lansirao je cijene nogometaša do neslućenih razmjera a isto tako i njihove plaće. Barcelona je nakon toga reagirala povisivši Lionelu Messiju plaću na 46 milijuna eura.

  Reagirao je zatim Ronaldov zastupnik Jorge Mendes tražeći od Real Madida bolji financijski ugovor. Nakon teških pregovora Florentino Perez je to odbio nakon čega je kapetan Portugala potpisao za Juventus zbog veće plaće.

  Modrićev zastupnik Vlado Lemić sada, godinu dana nakon promjene na tržištu, pod svaku cijenu nastoji donijeti klijentu novi ugovor a sebi dobru proviziju. Situacija s Modrićem nije ista kao s Ronaldom i to mu ide u prilog.

   

  Luku klub ne želi prodati, a posebno ne nakon što je već otišao Ronaldo, jedan od stupova momčadi. Ronaldu je odlazak za 100 milijuna bio dopušten zbog zasluga prethodnih godina no nikakvog "džentlmenskog sporazuma" o ranijem odlasku između Modrića i Pereza nema, kažu u klubu.

  Soccer Football - World Cup - Spain Press Conference - Fisht Stadium, Sochi, Russia - June 14, 2018 Spain's Sergio Ramos during the press conference REUTERS/Lucy Nicholson
  REUTERS/Lucy Nicholson
   

  Sasvim je izgledno da će desetka Real Madrida dobiti novi ugovor te se u plaći izjednačiti s kapetanom Sergiom Ramosom. Modrić s kapetanom ima sjajan odnos, a dvojica iskusnih nogometaša trebala bi biti kičma Real Madrida pod vodstvom novog trenera Julena Lopeteguija.

  Iz drugih medija