Screenshot
IPAK JE ISPALO DOBRO

EVO KAKO SU SE TALIJANI OPROSTILI OD LUKE MODRIĆA: 'KAD NEMA TURBA DOBAR JE I DRUGI HRVATSKI MOTOR' Vatreni se vratio s odmora i dobio glavnu ulogu!

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 13:23

Navijači Intera će ipak morati poskidati postere s Modrićevim likom, ili pak ostaviti nasmiješenog Luku da se smiješi sa zida do nekog sljedećeg prijelaznog roka. Tako bar piše talijanska Gazzetta dello Sport, koja tješi navijače milanskog kluba da je 2019. njihova godina i da će hrvatski genijalac iduće godine na sebe odjenuti plavo-crni dres.

Inter, dakle, nije ove godine potpisao Luku Modrića, no osim toga mogli bi osjetiti svu srdžbu Florentina Pereza, kojemu je očito zasmetalo koketiranje Intera s njegovim igračem pod ugovorom pa se odlučio na tužbu.

Naime, kako doznaje Marca, Real će tužiti Inter Fifi zbog nedopuštenih pregovora s igračem koji je pod ugovorom. Inače je dopušteno razgovarati s igračem šest mjeseci prije isteka njegova ugovora, što kod Luke nije slučaj, jer mu ugovor traje do 2020.

Inter se do posljednjih trenutaka trudi, jer prijelazni rok u Italiji završaio je danas u 20 sati, ali Real, piše Marca, ni u jednom trenutku nije razmatrao da pusti Modrića, unatoč glasinama kako najbolji igrač SP-a ne bi imao ništa protiv transfera.

Na istom tragu je i Gazzetta, koja se okreće budućnosti i rezimira dobro odrađen prijelazni rok Intera. Međutim, ističu drugog Hrvata kao ključnog igrača iduće sezone.

“Postavi Hrvata na sredinu terena, imat ćeš motor. Dodaj mu još jednog, eto ti turbo. Taj drugi ne dolazi u Inter, ali i dalje je za volanom ‘nerazzurra’ osvajač svjetskog srebra. Čim se Marcelo Brozović vratio s odmora, Spalletti mu je predao ključeve Interove veze. Da je to prava odluka, pokazalo se protiv Atlética, na posljednjoj prijateljskoj utakmici", piše Gazzetta.

Što se tiče ostatka momčadi, čak sedam novih lica će osvanuti u novoj Serie A, koji će pomoći smanjiti razliku u odnosu na Juventus, no kako stoji u tekstu Vincenza D’Angela, ta razlika bi bila nezamjetna da je u Inter stigao Modrić.

“Crni oblaci slutnje nad budućnosti Modrića u Italiji nakupili su se sredinom kolovoza, kada je Real poslao odbijenicu. Nakon toga su riječi sportskog direktora Butragueña zapečatile sudbinu Hrvata, koji ostaje u Realu”, objašnjava Gazzetta.

Nakon poraza od Atlético Madrida u europskom Superkupu, dužnosnici Reala su malo naoštrili jezike pa je ranije spomenuti Butragueño nakon utakmice poručio:

"Ne postoji slučaj Modrić. On je sretan u klubu i igrat će za nas i iduće sezone".

Soccer Football - World Cup - Croatia Training - Luzhniki Training Field, Moscow, Russia - July 14, 2018   Croatia's Luka Modric with Marcelo Brozovic during training   REUTERS/Damir Sagolj - RC14E5E3F3A0
REUTERS/Damir Sagolj

Logičan je to slijed događanja, jer iza Reala je prijelazni rok za zaborav. Izgubili su Zinedinea Zidanea, Cristiana Ronalda, a nisu doveli niti jednog priželjkivanog kapitalca. Barem za sada. Da su pustili Modrića u Inter, jednog od zaslužnika koji je dao veliki pečat u europskoj dominaciji Madriđana, navijači bi Pereza zasuli kritikama. Gubitak najboljeg igrača ovoljetnog Svjetskog prvenstva bio bi nenadomjestiv, tako da je Perez i poručio Talijanima kako Modrić nije na prodaju. Odnosno jest, ako otkoče njegovu otkupnu klauzulu od 750 milijuna eura".

Inter će se morati strpjeti do vjerojatno idućeg ljeta, kada bi se u Realu ipak smekšali i odlučili da Modrić može napustiti “kraljevski klub”. Ovako, Inter, barem po igračkim imenima, još uvijek kaska za prvim klubom u zemlji - torinskim Juventusom.

Linker
18. travanj 2024 06:30