GNK Dinamo
POZNATI DETALJI

EVO KOLIKO JE DINAMO PLATIO DOLAZAK SRPSKOG NAPADAČA Bjelica komentirao pojačanje koje je u HNL-u ispisalo nekoliko jako zanimljivih priča

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. siječanj 2019. 09:48

Kao što smo jučer najavili, najbolji strijelac HNL-a Komnen Andrić (23) je novi napadač Dinama! Nakon jučerašnjeg prijepodnevnog treninga u Beleku to je potvrdio i trener Nenad Bjelica.

- Potpisao je ugovor i ako sve bude u redu sutra (nedjelja, nap. a.) već dolazi k nama u Belek. Tu ćemo napraviti i liječnički pregled i ako prođe sve kako treba, onda je Komnen Andrić napadač kojeg smo tražili - kazao je Bjelica.

Novi početak

Andrić je stigao u Zaprešić u ljeto 2018. godine, na neki način bio je njegov novi nogometni početak. Bio je nada i veliki talent Radničkog iz Kragujevca i OFK Beograda, a onda se u srpnju 2016. godine otisnuo u inozemstvo, u redove portugalskog Belenensesa, ali ondje je imao problema s ozljedom, stagnirao je. Ni prva posudba u litavskom Žalgirisu nije urodila plodom, u nejakoj konkurenciji samo devet nastupa i jedan gol značili su da “to nije to”.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Onda je stigao tamo gdje odrastaju veliki igrači, u zaprešićki Inter. Zapadno od Zagreba igrali su i Luka Modrić, Eduardo, Ćorluka, Lovren, i današnji napadač Modrih Mislav Oršić. Znali su Zaprešićani uvijek dobro raditi, dok je tamo Branka Laljka, neće biti zime za klub. Isto tako, neće biti niti za Dinamo, jer je negdašnji Div iz predgrađa u Maksimir uvijek gurnuo prave igrače.

- Nogomet mi je život i već sa šest godina znao sam da se želim njime baviti profesionalno. Sjećam se kako sam jednom htio nove kopačke, a moj otac mi ih nije imao od čega kupiti. Vratio sam se kući tužan. Tata to nije mogao gledati pa je otišao u firmu, uzeo neke čekove i uzeo mi te kopačke na rate. Zbog nas je radio i dva kilometra pod zemljom u rudniku - kazao je u jednom intervjuu Andrić.

Bjelica nam je jučer pričao u Beleku da je imao još nekoliko napadača na svom popisu…

- Ali jako je teško bilo pronaći igrača ljudskih i nogometnih kvaliteta, ali Komnen se tu apsolutno uklapa. Ima 23 godine, bio je mladi reprezentativac svoje zemlje, igrač koji je u zadnjih godinu i pol dana zabio 21 pogodak. To treba poštivati. Očekujem da Andrić bude pojačanje za nas.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Bio je dio čuvene generacije reprezentacije Srbije U-20 koja je na Novom Zelandu 2015. osvojila naslov svjetskog prvaka. Bio je jedan od nositelja te reprezentacije, ali se ozlijedio i nije putovao na prvenstvo, što ga je jako pogodilo. Inače, “otkrio” ga je Samir Toplak, trener Intera ga je nazvao i kazao mu da dođe u Zaprešić. Rekao je Toplak da ga jako želi, to je definitivno presudilo. Prijatelji i obitelj odgovarali su ga od dolaska u Hrvatsku, jasno vam je zbog čega, a ni on nije znao što ga čeka. No prihvatio je izazov i - pogodio!

Sjajan učinak

Prvu HNL sezonu odradio je sjajno. Nastupio je u 17 ligaških utakmica, a zabio je 10 golova uz dvije asistencije. Nije to promaklo brojnim europskim klubovima, a najzainteresiraniji je bio belgijski prvoligaš Lokeren. Već je praktički trebao potpisati, prošao je i liječnički pregled, ali transfer se nije dogodio jer je netko iz Srbije “probušio” transfer. Nakon toga tražio ga je i Beveren, ali ta mu se priča nije svidjela.

- O Andriću smo razgovarali i prošlog ljeta. Tema su bila napadači, on je bio jedan na listi igrača koji su dolazili u obzir. Na kraju smo se odlučili za Petkovića, tu smo isto pogodili - priča Bjelica.

Zapresic, 241117. 
Igraliste SRC Zapresic.
Hrvatski telekom, 1. HNL, prvenstveni susret 19. kolo, Inter Zapresic - Lokomotiva.
Na fotografiji: Komnen Andric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Andrić je ljetos trebao stići za 600 tisuća eura, a plaća mu je trebala iznositi 10 tisuća eura neto. Sad je priča drukčija. Dinamo će Interu platiti milijun eura odštete, a Andrić će zarađivati 20 tisuća eura neto. Dakle, duplo, ali cijena je narasla, u međuvremenu je postao najbolji strijelac HNL-a. Također, ljetos je Dinamo želio da ostane na posudbi šest mjeseci, Andriću se to nije dopalo i hladno je odbio takav rasplet.

Ljudske kvalitete

Za Andrića je vezana još jedna zanimljiva priča, postao je prvi nogometaš srpske nacionalnosti koji je postao kapetan jednog hrvatskog prvoligaškog kluba. Tu čast dodijelio mu je onaj koji ga je i doveo u Inter, Samir Toplak. Sada će biti i prvi srpski nogometaš koji je potpisao za Dinamo nakon osamostaljenja.

- Andrić će Dinamu donijeti ljudske i nogometne kvalitete. Kad je netko s 23 godine kapetan svoje momčadi, onda je jasno da se radi o igraču s jakim karakterom. Njegova je statistika u Interu, tzv. malom klubu, koji ne stvara baš puno šansi, za poštovanje. Očekujemo da u istom stilu nastavi u Dinamu, da pomogne u našim borbama - kazao je Bjelica.

Zapresic, 201017.
SRC Zapresic.
Nogometna utakmica 1. HNL, 13. kolo, NK Inter Zapresic - NK Rudes. 
Na fotografiji: Komnen Andric.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Strastveni ribič, u Srbiji uzgaja švicarske ovčare

Inače, novi Dinamov napadač u Srbiji uzgaja švicarske ovčare, o tome se sad brine njegov otac. Jednoga je uzeo i trener Toplak, zove se Zeus. Strastveni je ribič, slobodno vrijeme provodi na rijekama, kažu da mu i tu ide dobro. Eto, Dinamo je isto tako dobro ‘bacio udicu’, ovoga puta Andrić nije ispao s nje, eto ga u Maksimiru.

Rezultati by SofaScore

Linker
22. travanj 2024 11:58