Ronald Gorsic / CROPIX
KONAČNI OBRAČUN

EVO KOLIKO JE DINAMO VEĆ SADA ZARADIO NA TRANSFERIMA! Modri igraju sjajno, najavili su odličan posao u Europi, a prodali su igrače za desetke milijuna

Dinamo je u 2018. godini - nakon transfera Filipa Benkovića u Leicester - utržio oko 30 milijuna eura
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. kolovoz 2018. 14:02

Dinamo je, nedvojbeno, krenuo u ovu sezonu udarnički. I na terenu i u blagajni. Znamo da financijska situacija u Maksimiru više nije med i mlijeko, da je i prošla godina bez velikih transfera, ali i trofeja i Europe ostavila traga te da su u Dinamu najavili zaokret po tom pitanju. Uostalom, odlaskom Soudanija, prije njega i Fernandesa i Henriqueza, nema više milijunskih ugovora, svedena je ta priča u skromnije, nipošto ne skromne okvire.

A iako je teško saznati točne iznose svih ulaznih i izlaznih transfera, očito je da bi ova 2018. mogla biti izuzetna poslovna godina u Maksimiru. Naime, zbrajajući ugrubo sve te transfere Dinamo je već sad u plusu oko 30 milijuna eura.

Odštete za dinamovce

Leonardo Sigali 1,7 milijuna eura

Angelo Henriquez 1,5 milijuna eura

Domagoj Antolić 0,5 milijuna eura

Ante Ćorić 8 milijuna eura

Borna Sosa 8 milijuna eura

Hilal Soudani 2,5 milijuna eura

Filip Benković 15 milijuna eura

Prodali su Modri još zimus Sigalija i Henriqueza (ukupno nešto više od tri milijuna eura), Domagoj Antolić (oko pola milijuna eura), potom su otišli Ante Ćorić (ukupna vrijednost oko osam milijuna), Borna Sosa (ukupna vrijednost oko osam milijuna), Hilal Soudani (oko dva i pol milijuna) i sad Filip Benković (ukupno oko 15 milijuna).

Dakle, svote su otprilike takve, okvirne, one, pak, koje izražavaju dolaske kreću se oko sedam milijuna eura (Majer, Oršić, Petković, Kadzior, Dilaver, Leovac, Menalo). I kad se sve, okvirno, zbroji Dinamo je u plusu tih tridesetak milijuna eura. Dobro, neće se taj novac u jednom ‘slapu’ sliti u blagajnu, ali doći će, neće pobjeći. Tu nismo računali te uštede od ugovora u odnosu na prošlu godinu, a one su također velike (Soudani, Fernandes, Henriquez, Sigali...).

Još kad znamo da su Modri i na igračkom planu uspješni, da su vrlo blizu osiguranja Europske lige, koja će donijeti oko tri milijuna eura, a da mogu i do Lige prvaka koja donosi najmanje 15 milijuna...

I dobio je Dinamo i generalnog sponzora na prsima, a k tome će i još neki otići iz aktualne momčadi, ima kandidata. Još koji milijun ovdje, ondje. Plodna godina zasad, ona lanjska je praktički anulirana. Ali, već treba pripremiti sljedeću, jer prodaja i Europa i dalje su glavni, gotovo i jedini izvori prave zarade.

Linker
20. travanj 2024 01:56