Action Images via Reuters/John Sibley
'FLORENTINO NIJE U AVIONU'

EVO TKO SVE IMA VEĆU PLAĆU OD HRVATSKOG MAESTRA, NAJBOLJEG NOGOMETAŠA SVIJETA! Stigla je potvrda: Povećanje njegove plaće već je dogovoreno, ali...'

REALIZACIJA DOGOVORA Nakon što je kapetan Vatrenih proglašen najboljim igračem svijeta opet su počele priče o njegovu ugovoru
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 27. rujan 2018. 18:34

Florentino Perez, predsjednik europskog prvaka Real Madrida, nahvalio je Luku Modrića nakon osvajanja nagrade za najboljeg igrača svijeta u 2018., no nije otkrio hoće li i kada hrvatskom kapetanu dati novi ugovor.

- Ove godine nema sumnje da je Modrić bio najbolji, kako u Real Madridu, tako i hrvatskoj reprezentaciji. Svi su mu pljeskom odali priznanje kada je na dodjeli izrečeno njegovo ime. To je bilo priznanje njegovoj spektakularnoj sezoni - rekao je 71-godišnji Perez nakon povratka iz Londona s dodjele nagrada i dodao:

- Ovo je ujedno i nagrada nama koji smo se za njega opredijelili prije puno godina. Ovime smo dobili priznanje za dobar nogomet, kvalitetan rad i napor. Nemam drugih riječi osim - zadovoljstvo.

Luka Modrić došao je u Real Madrid u kolovozu 2012. godine, a posljednji put je obnovio ugovor 2016. godine. Ljetos se nakon Svjetskog prvenstva na kojem je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju i nagradu za najboljeg igrača prvenstva pojavila glasina preko talijanskih medija da bi mogao prijeći u milanski Inter koji mu je navodno ponudio veću plaću.

Reuters/John Sibley
REUTERS

Inter je bio zainteresiran, no nije poslao ponudu Real Madridu. Španjolski mediji su tvrdili da je Modrića ponudio Interu njegov zastupnik Vlado Lemić u suradnji s Predragom Mijatovićem kako bi pritisnuo upravu Real Madrida da mu poveća plaću. Takav način se navodno nije svidio Florentinu Perezu, no on je optužio Inter kako je pokušao nagovoriti Modrića da raskine važeći ugovor suprotno pravilniku FIFA-e. Višetjedna medijska nagađanja, tijekom kojih se Lemić i Mijatović nisu oglasili, zaustavila su se nakon usmenog dogovora Modrića i uprave u Madridu oko povećanja njegove plaće.

- Ovoga ljeta je dogovoreno povećanje njegove plaće. No osim toga zasad nema ništa novo - rekao je u utorak navečer dužnosnik Real Madrida za Hinu.

U međuvremenu je Modrić proglašen najboljim igračem Europe u izboru UEFA-e, a u ponedjeljak je dobio u organizaciji FIFA-e nagradu The Best, za najboljeg na svijetu u 2018. godini.

Upitan u Londonu prije polaska u Madrid je li sada trenutak za tražiti od Pereza veću plaću nasmijao se i rekao:

- Florentino nije s nama u avionu, noćas ga ne mogu ništa tražiti.

Modrić ima 33 godine i njegov ugovor istječe 2020. godine.

- Očekujem kako ću na ovoj razini nastaviti igrati još dvije ili tri godine te osvajati trofeje s Real Madridom i reprezentacijom - rekao je Modrić. - Nikada se nisam vidio izvan Real Madrida. Volio bih ovdje završiti karijeru, no vidjet ćemo što će biti u budućnosti, jer je ovo izuzetno zahtjevan klub. Potrebno je ići korak po korak, godinu po godinu.

Prošli mjesec su španjolski mediji nagađali kako bi mogao dobiti godišnju neto plaću od oko 10 milijuna eura koliko otprilike ima kapetan Sergio Ramos.

- Od njega trenutno više zarađuju Gareth Bale, Ramos, Toni Kroos i Karim Benzema - kaže Tomas Gonzalez koji za novine ABC izvještava o Real Madridu.

No, zasad nema niti naznaka kada bi “desetka” mogla dobiti financijski bolji ugovor.

Linker
25. travanj 2024 08:09