REUTERS
POTEZ VIZIONARA

EVO ZAŠTO JE VELIKI ZIZOU DONIO ODLUKU KOJA JE POTRESLA NOGOMETNI SVIJET Pogledao je u budućnost, shvatio što ga čeka i rekao: 'Ovo je jako teško!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2018. 15:58

Samo pet dana nakon što je s Real Madridom po treći put zaredom osvojio Ligu prvaka pobijedivši Liverpool sa 3-1 u finalu odigranom u subotu u Kijevu, 45-godišnji francuski stručnjak Zinedine Zidane neočekivano je na konferenciji za medije objavio da napušta Realovu klupu.

"Mnogi u ovoj mojoj odluci ne vide smisao, ali ja ga vidim. Momčad mora nastaviti pobjeđivati, a da bi to bila sposobna činiti, potrebna joj je promjena. Nakon tri sezone i i meni je potrebna promjena", rekao je Zidane na konferenciji za medije u Madridu.

Posebno je upečatljiv bio njegov doživljaj prijelomnog trenutka za donošenje ovakve nenadane odluke. Trebalo je samo zamisliti kako bi se stvari odvijale sljedeće sezone...

"Da sam ostao u Realu i sljedeće sezone, bilo bi nam sve teže i teže osvajati trofeje. Vidjeli ste kako su se stvari za nas odvile već ove sezone u španjolskom Kupu (Leganes je izbacio Real u četvrtfinalu), a nikad neću zaboraviti kroz kakve smo teškoće prolazili u prvenstvu ove sezone", prisjetio se Zidane velikog zasićenja koje se pojavilo u njegovoj svlačionici nakon svih osvojenih trofeja.

Na kraju ostaju samo lijepe uspomene...

"Volim klub i predsjednika i zauvijek ću biti zahvalan što sam ovdje dobio priliku i kao igrač, i kao trener. Najljepši trenutak? Kada sam kao igrač potpisao za Real".

Zidane je prvu momčad Reala preuzeo u siječnju 2016. godine, nakon što je Rafaelu Benitezu uručen otkaz. U prvoj polusezoni pod Zidaneovim vodstvom 'kraljevski klub' je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Atletico Madrid u finalu boljim izvođenjem jedanesteraca.

U sljedećoj sezoni Real je pod Zidaneovim vodstvom napravio nešto što mu nije uspjelo 59 godina, osvojivši i naslov prvaka španjolske i Ligu prvaka, kad su u finalu sa 4-1 nadigrali Juventus.

Ove godine Madriđani nisu briljirali u domaćem prvenstvu, u kojem su zaostali za Barcelonom velikih 17 bodova, ali su ponovno napravili nešto što nitko nije uspio u posljednjih 42 godine, otkako je Bayern triput zaredom osvojio tadašnji Kup europskih prvaka iz kojeg je kasnije nastala današnja Liga prvaka. Zidane se trijumfom u Kijevu pridružio Bobu Paisleyju i Carlu Ancelottiju, kao jedan od trojice trenera s tri naslova klupskog prvaka Europe.

"Bilo je spektakularno što smo i treći put osvojili Ligu prvaka, ali to je bilo i vrijeme za razmišljanje. Što još mogu ponuditi igračima koji su sa mnom sve osvojili? Vjerujem da im je potrebna promjena i želim im zahvaliti na svemu", zaključio je Zidane.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 09:54