Ferencvaros
STIGAO U DOBROJ FORMI

FERENCVAROŠ DOVEO NAPADAČKO POJAČANJE PRED OKRŠAJ S DINAMOM Ugovor s mađarskim prvakom potpisao najbolji strijelac norveške lige

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 18:46

U četvrtak je Ferencvaroš pojačao momčad! Ugovor s mađarskim prvakom, Dinamovim suparnikom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, potpisao je Bjelokošćanin Franck Boli, 25-godišnji napadač koji je dosad igrao u norveškom Stabaeku. Prošle je sezone zabio 17 golova u norveškom prvenstvu i bio je najbolji strijelac Prve lige.

U ovoj sezoni, nakon 15 odigranih kola (Norvežani igraju proljeće – jesen), Boli je postigao već osam pogodaka (šest u prvenstvu, dva u kupu) i u dobroj formi, tjelesno spreman, došao je u Ferencvaroš. Boli će imati pravo nastupa već na utakmicama s Dinamom, no vidjet ćemo hoće li ga trener Sergej Rebrov odmah koristiti, budući da je ipak potrebno određeno vrijeme za prilagodbu novoj sredini, novim suigračima...

Boli je rođen 7. prosinca 1993. u Bjelokosnoj Obali (Yamoussoukro), u nogometnoj obitelji – otac Fulbert, naime, bio je reprezentativac svoje zemlje. A Franck je s 19 godina prvi put došao u Stabaek, u kojem je ostao do 2015. godine, kad je otišao u Kinu. Vratio se nakon samo godinu dana opet u Norvešku, u drugoligaški Aalesund, u kojem je oživio karijeru, budući da na 20 utakmica za kineski Liaoning Whoxin, nije zabio ni jedan jedini pogodak!

U Aalesundu je, pak, postigao sedam pogodaka na 27 utakmica i u prosincu 2016. vratio se u Stabaek. Potpisao je trogodišnji ugovor, kojeg je prošle godine produžio za još dvije godine. Ali, preselio je u četvrtak u Mađarsku...

- Nije mi bilo lako napustiti Stabaek, to je moj klub. Međutim, u Ferencvarošu ću imati priliku igrati u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi, a to je izazov za svakog nogometaša. Oduševljen sam prvim danima u Budimpešti, klub je sjajno organiziran i vjerujem da ću se brzo prilagoditi na nove životne uvjete – rekao je Boli nakon potpisa ugovora za „Fradi”.

Transfer je „težak” oko milijun i pol eura, a i u Stabaeku su zadovoljni obavljenim poslom...

- Željeli smo zadržati Bolija, ali ponuda je bila predobra i svi smo zadovoljni – kaže sportski direktor Stabaeka, bivši igrač Inge Andre Olsen.

Boli je odigrao za Stabaek ukupno 135 utakmica u norveškoj Prvoj ligi i zabio je respektabilna 52 pogotka, uz 20 asistencija. Tako je Ferencvaroš u samo šest mjeseci kupio dvojicu napadača iz Norveške, obojicu tamnoputih – podsjetimo, naime, da je u zimi u Budimpeštu došao lijevokrilni napadač, Tokmac Nguen.

Linker
20. travanj 2024 15:27