Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
IPAK SE KREĆE!

FINIŠIRA SE JEDAN OD NAJVEĆIH POSLOVA PRIJELAZNOG ROKA Menadžer belgijskog odmetnika stigao u London; PROPAO TRANSFER COUTINHA Brazilac odbio posudbu

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 07. kolovoz 2019. 19:04

Iz sata u sat mijenjaju se stvari na vrhu tržišta igrača. Ušli smo u zadnji dan prijelaznog roka za engleske klubove. To znači da svaki sudionik prve i druge engleske lige ima do četvrtka u 18 sati po hrvatskom vremenu zaključiti sve dolazne transfere. Ako ne računamo Bosmanovo pravilo po kojem slobodni igrači i dalje mogu dolaziti, odnosno činjenicu da igrače iz engleskih klubova smiju kupiti stranci, uskoro bi se trebalo znati sve.

Kao i obično, početak posljednjih 24 sata transfer-marketa na Otoku je vrlo buran. Ali, ne u kontekstu dolazaka, već odlaznih transfera. Tako je agent belgijskog reprezentativnog napadača Romelua Lukakua, dotični Federico Pastorello upravo u Londonu, gdje na neutralnom terenu dogovara prelazak svog štićenika u redove milanskog Intera. U igri je (bio) i Juventus, doduše, da budemo iskreni - Pastorello se našao s ljudima iz Lukakuovog aktualnog kluba, Manchester Uniteda kako bi razgovarao o njegovoj budućnosti. Ona je, prema dobro upućenim izvorima dakle, isključivo vezana za Inter. Možda i samo zato što neće biti razmjene na relaciji s Juventusom za Paula Dybalu koji izričito ne želi na Old Trafford.

Jasno je da se Lukaku više nema namjeru vraćati u United, ako ni zbog čega drugog onda zbog nesvakidašnjeg poteza na kojeg se odlučio kada je zaliječio svoju ozljedu. Naime, 26-godišnjak ovih dana trenira u svojoj domovini s momčadi Anderlechta. Zbog toga je već dobio kaznu na "Kazalištu snova". Ona mu neće teško pasti ako se zgotovi posao oko prelaska u Italiju.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Chelsea - Old Trafford, Manchester, Britain - April 28, 2019  Chelsea's Mateo Kovacic in action with Manchester United's Romelu Lukaku   Action Images via Reuters/Jason Cairnduff  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Istovremeno, Barcelona pokušava nekome "uvaliti" očito prekobrojnog Philippea Coutinha. Brazilski napadač ne nalazi se u planovima trenera Ernesta Valverdea, a nakon priča o povratku u Liverpool i o prelasku u Arsenal, pojavila se mogućnost da bi ga na jednogodišnju posudbu uz opciju otkupa mogao uzeti Tottenham. Ipak, i igrač i njegov sadašnji klub Barcelona odbili su mogućnost posudbe jer žele posao odmah učiniti trajnim.

Barceloni novac treba kako bi krenula po Neymara, a Coutinho bi volio negdje biti član udarne postave bez obveze da se mora vraćati u Barcu, gdje nikako ne može doći u prvi plan. Ipak, teško će u Tottenham kojemu se baš i ne daje 80 milijuna funti za njegovo dovođenje.

Kad smo kod cifre od 80 milijuna, to nije problem za Inter u smislu dovođenja Lukakua.

Linker
24. travanj 2024 16:14