Foto: Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
NOVI STIŽU USKORO

FOTO: GRANDIOZNE NAJAVE SNAŽNOG HRVATSKOG KLUBA Predstavili pojačanja pa objavili: Dovode četiri nova igrača i to sve reprezentativce!

Piše: Darko RužićObjavljeno: 09. lipanj 2017. 23:11

Nisu svi Bijelo-plavi bili na jučer zakazanoj prozivi. Međutim, nije to kao što je bilo nekad. Svi koji se nisu odazvali prvom okupljanju svoj su izostanak unaprijed imali opravdan. Tako je Gabrijel Boban dobio odobrenje za produžetak odmora zbog vjenčanja, neka mu je sa srećom.

I Ukrajinac Dmitro Lopa će se javiti treneru Zoranu Zekiću danas, s danom zakašnjenja, jer zrakoplovne veze su takve kakve jesu, a reprezentativci koji su bili u Los Angelesu, Borna Barišić i Mile Škorić, opravdano su, dakako, dobili dan odmora više od ostalih.

No, svlačionica Bijelo-plavih je ipak bila (pre)kapacitirana. Na prozivci su bili vratari Malenica, Mikulić (za kojeg kruži priča kako će otići na posudbu u Puskas akademiju) i Barešić, a od igrača Perošević, Lukić, Šimunec, Matas, Petrović, Mioč, Knežević, Pušić, Vojnović, Ejupi, Grgić, Lesjak, Lulić, Ivić, Lončar, Klepač, Ikić, Lišnić i Marin.

Grezda stiže danas

Bio je na prozivci i prvom treningu i Petar Bočkaj, koji je uz Erosa Grezdu došao u Gradski vrt iz zagrebačke Lokomotive, ali je drugospomenuti izostao zbog obveza naspram reprezentacije Albanije pa će zato danas priključiti novim suigračima.

Klupski čelnici su tijekom prvog radnog dana Bijelo-plavih isijavali optimizam. Predsjednik kluba Ivan Meštrović je treneru Zoranu Zekiću i njegovim učenicima visoko postavio letvicu najecateljskih ciljeva u novoj sezoni obvezujući ih na plasman koji će ih iznova izvesti u Europu. Pri tome se izjavama nije ogradio od plana da se momčad pojača. Dapače...

- Želimo dovesti pojačanja, one igrače koji će nas pojačati u pravom smislu riječi i pri tome imamo kriterij da to budu oni koji su reprezentativci zemalja u okružju Hrvatske - izjavio je Meštrović.

Već danas će, vjerojatno, uslijediti službeno predstavljanje do sada angažiranih pojačanja, Grezde i Bočkaja, ali to ni u kom slučaju neće biti sve ni kraj.

- Moguće je za dan ili dva da predstavimo još koje pojačanje. A, što da kažem, ono stereotipno, da tražimo one koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu u svakoj liniji udarne momčadi. Da, ali kako je izjavio i naš predsjednik Meštrović, to moraju doista biti pojačanja. Nekima smo već blizu, na dan ili dva od realizacije posla. Pričekajte, plan nam je još dovesti barem četvoricu - izjavio je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Zgotovljen je jedan dio posla. Jučer su, točno u podne, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i predsjednik Škole nogometa NK Osijek Ivan Meštrović stavili svoje potpise na ugovor po kojem je Škola kupila dio gradskog zemljišta Pampas ukupne površine 5,5 hektara. Novi je to, ali silno bitan korak ka izgradnji nogometnog kampa na kojem će niknuti čak devet nogometnih igrališta.

Otići će Bijelo-plavi u nedjelju ujutro u pravcu Maribora. Tamo će im iduća dva tjedna biti baza na Pohorju, gdje će provesti prvi dio, onaj najvažniji u pripremnom razdoblju. U to će vrijeme odigrati i četiri utakmice. Prvu već 14. lipnja kada će “skoknuti” unazad preko granice i biti gosti 14. lipnja NK Mačkovca, matičnog kluba svog suigrača Zorana Lesjaka, te uveličati domaćinima veliki jubilej, proslavu 80. obljetnice djelovanja njihovog kluba. Nakon toga u vrijeme boravka u Sloveniji igrat će prvoligaš s Drave još s Trepčom iz Kosova (17. lipnja), pa Dinamom Bukureštom (21. lipnja) i na kraju Mariborom (24. lipnja).

Linker
23. travanj 2024 22:37