Screenshot: www.lcfc.com
VELIKI POSAO NA MAKSIMIRU

FOTO: SVE JE GOTOVO! VELIKA NADA DINAMA POTPISALA ZA BIVŠEG ENGLESKOG PRVAKA Dinamo nikad nije skuplje prodao obrambenog igrača!

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 13:37

Gotovo je! Nakon što je u utorak u Engleskoj prošao liječnički pregled, Filip Benković (21) u srijedu popodne je potpisao za Leicester City, a danas je i službeno predstavljen kao igrač bivšeg prvaka Engleske.

Dinamo će za svog stopera zaraditi 12 milijuna funti (13,5 milijuna eura) plus 10 posto od budućeg transfera, a s bonusima za nastupe, plasmane ‘lisica’ u Premier ligi te plasmanu u Europsku ligu ili Ligu prvaka moći će utržiti još dva milijuna funti (2,25 mil. eura), dakle ukupno 15,75 milijuna.

Big Ben je tako postao najveći Dinamov izlazni transfer u povijesti, kada se radi o obrambenim igračima.

Privatni album

"21-godišnjak je potpisao petogodišnji ugovor na King Power stadionu i priključio se petorici igrača koji su ovoga ljeta stigli u Leicester. To su portugalski desni bek Ricardo Pereira, reprezentativac Sjeverne Irske Jonny Evans, mladi engleski reprezentativac James Maddison, vratar Walesa Danny Ward i krilni napadač Alžira Rachid Ghezzal.

Benković se priključio Leicester Cityju nakon uspješne sezone u hrvatskom prvaku zagrebačkom Dinamu, za koji je upisao 30 nastupa u svim natjecanjima i zabio četiri pogotka prošle sezone. Mladi hrvatski U-21 reprezentativac je izdanak Dinamove omladinske škole, i glasi za jednog od najvećih obrambenih nada europskog nogometa", stoji u priopćenju Leicestera.

Benković u prvoj izjavi u novom dresu nije skrivao koliko je oduševljen transferom.

"Dat ću cijelo svoje srce ovom klubu i navijačima, svima! Nadam se da ćemo napraviti pravi rezultat ove sezone. Ambicije Leicester Cityja su jako velike. Ovdje mi se jako sviđa i ovo je veliki korak u mojoj karijeri, vrlo važan iskorak. Jako sam sretan što sam ovdje", rekao je Big Ben, kako mu već tepaju engleski mediji.

Menadžer Leicestera Claude Puel je uzvratio komplimentima.

"Filip je uzbudljiv mladi igrač koji je dolaskom u Leicester dobio priliku za daljnji razvoj. Dao je veliki obol rezultatima zagrebačkog Dinama u protekle tri sezone i skupljao europsko iskustvo. Znam da će pojačati konkurenciju u našoj momčadi i vrlo sam zadovoljan što nam se priključio", rekao je Puel.

Linker
22. travanj 2024 17:27