Ademi
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
TRAŽI SE VIŠE

FRANCUZI POSLALI PONUDU ZA KAPETANA MODRIH, U MAKSIMIRU NE ŽELE NI ČUTI Prvak odbio 3,8 milijuna eura za Ademija i poručio - pokušajte ponovno!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. srpanj 2018. 10:59

Dok se u Maksimiru priča da bi do kraja prijelaznog roka mogao otići Filip Benković, pritom se spominju Italija i Engleska, dok interesa ima i za Dominika Livakovića o čemu smo već jučer pisali, Dinamo je odbio i službenu ponudu za svog kapetana. Naime, francuski Lille ponudio je 3,8 milijuna eura za Arijana Ademija.

U prvi se tren činilo da će Modri ponudu i prihvatiti, međutim, na kraju su je odbili. I poručili Francuzima - pokušajte ponovno. Iako je, zapravo, malotko očekivao tako izdašnu ponudu za Ademija, koji je nedavno napunio 27 godina i koji dvije godine zbog suspenzije nije igrao nogomet...

Hladno odbili

Hladno je Dinamo odbio tu svotu, kojega, očito, u Maksimiru smatraju važnim igračem, jednim od ključnih u napadu na Europu osve sezone, što je Ademiju sigurno kompliment, međutim, ponuda francuskog kluba također je veliki izazov za njega, također i kompliment. Takva prilika za igranjem u nekoj od najjačih svjetskih liga ne ukazuje se baš svaki dan. Ali, Dinamo je zasad spustio rampu, no, ne znači da će ‘veto’ trajati zauvijek.

Zagreb, 180418. 
Igraliste Maksimir.
Hrvatski telekom, prva HNL, prvenstveni susret 30 kolo, Dinamo - Osijek.
Na fotografiji: Arijan Ademi.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Modrima je sad europski start idućeg tjedna ključna utakmica sezone, ne smiju ‘promašiti metu’, vjerojatno i zato toliki oprez u maksimirskim uredima. Jer, nema Nikole Mora, Tongo Doumbia nije prošao pripreme s momčadi, Lovro Majer se još privikava na Dinamo, Bojan Knežević, Ivan Šunjić i Amer Gojak još skupljaju iskustvo. I tu je onda Ademi treneru Bjelici krucijalan igrač.

Kvalitetna ponuda

Naravno, kad jednom priča o transferu krene i dođe do službene ponude, bez obzira odbio klub ili ne, onda je vrlo izvjesno da će se transfer i ostvariti. Kad prođu prvi ispiti, kad Bjelica nađe zamjenu za njega, jer, iako je kapetan i jedan od najiskusnijih, Ademi nije nezamjenjiv, a Lilleova ponuda je stvarno kvalitetna. Do kraja kolovoza svašta se može dogoditi, budu li Francuzi još malo izdašniji i budu li strpljivi, Ademi će vrlo vjerojatno na kraju biti njihov.

Linker
19. travanj 2024 16:37