Foto: Boris Kovacev / CROPIX
NAPADAČ KOJI IMA PROBLEM

GAVRANOVIĆ OTKRIO KAKO JE REAGIRAO KADA JE VIDIO DA JE PONUĐEN HAJDUKU Švicarski reprezentativac progovorio o mogućnosti da ove zime napusti modre

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. siječanj 2020. 12:00

Jučer nam se javio Mario Gavranović, Dinamov napadač i švicarski nogometni reprezentativac. Dosta se ovih dana pisalo i špekuliralo o nastavku njegove karijere i možebitnom odlasku iz plavog kluba. Gavranović je svakako jedan od zaslužnih igrača zagrebačkog kluba, čovjek koji je postigao mnogo odlučujućih pogodaka i pritom u Maksimiru osvojio četiri trofeja (dva prvenstva, Kup i Superkup), čovjek koji je bio itekako bitan i u europskim uspjesima modre momčadi...

Pa, što će biti s njim? Eto, u nekim medijima je ispuzala informacija da je bio ponuđen - Hajduku!

- Kad sam pročitao da sam ponuđen Hajduku, stvarno sam se dobro nasmijao! Ne znam odakle se izvukla ta priča. Svašta se provuče u medijima - kazao nam je Gavranović.

Pa dobro, kakva vam je sada situacija? Mnogo se nagađa o vašem odlasku iz Dinama u ovom prijelaznom roku...

- Situacija je jasna, danas počinjem s pripremama. A dalje ćemo vidjeti što će biti, što bi se moglo dogoditi.

Izbornik švicarske reprezentacije Vladimir Petković bio je jasan. Morate igrati na proljeće ako želite pozivnicu za Europsko prvenstvo, a sasvim je jasno da želite...

- To je sasvim normalna stvar. Nije to samo tako u švicarskoj reprezentaciji. Tako se radi u svim ozbiljnijim reprezentacijama koje imaju jaku konkurenciju u svojim rosterima i dosta igrača. Logično je da izbornik traži igrače koji su u najboljoj formi. Ako želiš biti u formi, moraš igrati u kontinuitetu.

Međutim, vi imate problem. U Dinamu je Bruno Petković, jedan od najbitnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije. On također mora igrati kao član Vatrenih, na proljeće nema previše utakmica. Realno, u prednosti je pred vama, trener Bjelica će sigurno njega više koristiti. To bi onda mogao biti veliki problem za vas. Kako mislite uhvatiti adekvatnu minutažu? Ovako gledajući, izgleda bolje da odete negdje gdje ćete igrati stalno, zar ne?

- Nema sad tu što je bolje, a što nije... Meni je jako lijepo i dobro u Dinamu. Spreman sam maksimalno za pripreme koje danas počinju, svaki trening odradit ću s idejom da se izborim za svoje mjesto u vrhu napada Dinama. A što će biti dalje, ne mogu sada govoriti.

Imate li kakvih ponuda, ima li zainteresiranih klubova za vaše usluge?

- Ima zainteresiranosti. Samo moram sa svojim menadžerom vidjeti koja je najbolja opcija. Sigurno je da neću prihvatiti bilo kakve opcije. Ja igram u Dinamu, u velikom klubu, imam dobru plaću. Objektivno, nigdje mi se ne žuri - rezonira švicarski reprezentativac.

Što mislite, bi li vas Dinamo pristao pustiti bez odštete u drugi klub?

- To ne vjerujem.... Ali to nije pitanje za mene, to je pitanje za klub i za mog menadžera. Ja se time ne bavim. Ne vjerujem da bi klub besplatno pustio igrače, odšteta je normalna stvar. Naravno, nikad se ne zna - zaključio je Gavranović.

Linker
28. travanj 2024 12:56