Claudio Villa/Getty Images / Getty Images
SLUŽBENO POTVRĐENO

GOTOVO JE, GOTOVO: NIKOLA KALINIĆ IMA NOVI KLUB Hrvatski napadač na naslovnicama svih španjolskih medija

Piše: HinaObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 19:25

Nikola Kalinić ima novi klub. Vijest su i službeno potvrdili iz Atletico Madrida.

Hrvatski 30-godišnji napadač potpisao je s Atletico Madridom trogodišnji ugovor, financijski detalji posla s Milanom još nisu poznati iako se nagađa da je posao vrijedan 14.5 milijuna eura.

Vijest o Kalinićevom transferu iz Milana u Atletico osvanula je i na naslovnicama svih relevantnih španjolskih medija poput Marce, Asa, Mundo Deportiva...

U Atleticu će Kalinić imati žestoku konkurenciju u napadu u Diegu Costi i Antoineu Griezmannu, a Rojiblancosi će mu biti osmi različiti klub u karijeri nakon Hajduka, Pule, Šibenika, Blackburna, Dnjipra, Fiorentine i Milana...

"Naš klub je postigao sporazum s Milanom oko prelaska Nike Kalinića. On je potentni napadač s jako dobrom igrom u zraku te sa skupljenim velikim iskustvom u europskom nogometu", naveo je Atletico u priopćenju.

Klub mu želi zahvaliti na profesionalizmu i predanosti Milanu te mu želi sve najbolje u novom poglavlju njegove karijere", priopćio je Milan.

Nikola Kalinić će biti četvrti Hrvat u povijesti Atletica. Prije njega su ondje bili trener Tomislav Ivić, napadač Mario Mandžukić te desni bek Šime Vrsaljko.

Vrsaljko je prošli mjesec otišao u milanski Inter nakon dvije sezone provedene u Atleticu.

Atletico je prošlu sezonu završio na drugom mjestu u prvenstvu iza Barcelone, a ispred gradskog suparnika Reala.

U subotu Atletico na svom stadionu Wanda Metropolitano igra pripremnu utakmicu protiv milanskog Intera, a zasad je nepoznato hoće li Kalinić tada debitirati.

Linker
20. travanj 2024 00:45