screenshot youtube
RAZMJENA VELIKANA

ZAVRŠEN TRANSFER O KOJEM JE NOGOMETNA EUROPA PRIČALA DANIMA Najbolji nogometaš Arsenala potpisao za United: 'Došao sam u najveći klub na svijetu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2018. 20:32

Konačno je završena saga oko transfera Čileanca Alexisa Sancheza iz Arsenala u redove Manchester Uniteda i to za 30 milijuna funti! Problem u čitavoj priči predstavljao je odlazak Henrikha Mkhitaryana u drugom smjeru, ali i tu je postignut dogovor.

Sanchez je s 'crvenim vragovima' potpisao četverogodišnji ugovor koji mu garantira tjednu plaću od 300 tisuća funti. Takva primanja navodno su bila glavni razlog zašto se iz utrke za njegovim dovođenjem povukao Manchester City koji je donedavno bio prvi kandidat.

- Oduševljen sam što sam stigao u najveći klub na svijetu. Proveo sam divne tri i po godine u Arsenal i sa sobom nosim prekrasne uspomene iz tog velikog kluba. Međutim, priliku da zaigran na povijesnom Old Traffordu i surađujem s Mourinhom nisam mogao odbiti - rekao je Sanchez.

S druge strane Armenac Mkhitaryan bi na Emiratesu trebao tjedno u džep 'stavljati' oko 180 tisuća funti.

- Sretan sam da se sve konačno završilo i što sam stigao u ovaj klub. Ovo je ostvarenje svih snova jer uvijek sam sanjao kako ću jednoga dana obući dres Arsenala. Sada kada sam stigao dat ću sve od sebe da se upišem u povijest ovog kluba - rekao je Mkhitaryan.

Sanchez koji će u Unitedu nositi dres s brojem '7' stigao je u Arsenal 2014. iz Barcelone za 34 milijuna eura i u redovima londonskog kluba je u 165 nastupa zabio 80 golova. Mhitarjan je na Old Trafford preselio 2016. iz Borussije Dortmund za 30 milijuna eura i u 63 nastupa zabio je 13 golova.

Linker
20. travanj 2024 15:26