Michael Regan/Getty Images
VELIKO POJAČANJE

GUARDIOLA PRIZNAO DA BI SJAJNI REPREZENTATIVAC MOGAO OTIĆI KOD KOVAČA Bayern će prvi put platiti više od 100 milijuna eura za jednog igrača!

BAYERN Aktualni njemački prvak još uvijek nije definirao kadar za novu sezonu, ali čini se da bi jedan veliki posao mogao dobiti konačan epilog
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. srpanj 2019. 18:49

Dok se još sliježu dojmovi o najavi odlaska Ulija Hoenessa s čelnog mjesta Bayerna, iz Münchena, odnosno bolje rečeno iz Kine, stižu nove vijesti koje su zagolicale maštu navijača najtrofejnijeg njemačkog kluba. Jedna kratka izjava koju je u eter pustio Pep Guardiola čini se da je otkrila rasplet sage o transferu Leroya Sanea, sjajnog njemačkog reprezentativca koji je prva meta Bavaraca već duže vrijeme.

- Želimo da Sane ostane, već imamo ponudu za produženje ugovora, samo čekamo razgovor s njegovim zastupnikom. Ništa ne ovisi o nama, on mora odlučiti. Ako želi otići, neka ode. Bit ćemo tužni i nadamo se da će ostati - rekao je bivši trener Bayerna, a sada Manchester Cityja u kojem 23-godišnji njemački ofenzivac igra od 2016. godine.

Ništa od Dembelea

Tada je, naime, u transferu vrijednom 50 milijuna eura stigao u redove Građana iz Schalkea. Bilo je to iznenađenje za sve, jer Sane tada nije bio ni standardni prvotimac Rudara, međutim Pep Guardiola ga je dobro snimio dok je bio trener u Bayernu i na njegov zahtjev mladi ofenzivac stigao je u Manchester City.

Od tada do danas odigrao je 133 službene utakmice za englesku momčad, postigavši 39 pogodaka uz 45 asistencija. Sjajna statistika, a još je bolji dojam koji ostavlja na terenu, kada krene u prodor često je nezaustavljiv, sposoban je proći nekoliko suparničkih braniča kao da ih nema na travnjaku. No, kod Guardiole ponekad padne u drugi plan, Katalonac zna biti nezadovoljan Saneovim defenzivnim prilogom ekipi. Koliko god Guardiola želi da njemački reprezentativac ostane, uostalom ugovor s Građanima veže ga do ljeta 2021. godine, zov iz Münchena mogao bi ipak presuditi u ovoj priči.

Soccer Football - Premier League - Manchester United v Manchester City - Old Trafford, Manchester, Britain - April 24, 2019  Manchester City's Leroy Sane celebrates scoring their second goal with Sergio Aguero and team mates                  Action Images via Reuters/Carl Recine  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters/ ilustracija

Bayernu nužno trebaju pojačanja, posebno u ofenzivi, odlaskom vječnog dvojca Ribery - Robben nastao je krater kojeg treba popuniti. Sane je idealan za to, napose jer može igrati na više ofenzivnih pozicija, premda mu je primarna lijevo krilo. Puno se imena spominjalo, osim Sanea jedan od igrača kojeg bi u Münchenu željeli vidjeti je mladi engleski reprezentativac Callum Hudson-Odoi.

Međutim, Chelsea ga se ne misli odreći, da je tome tako govori i vijest kako su 18-godišnjaku spremni ponuditi ugovor po kojem bi godišnje zarađivao više od 5 milijuna eura. U međuvremenu se spominjalo i ime Ousmanea Dembelea, odličnog, ali i ćudljivog krila Barcelone, kojem Bundesliga nije nepoznanica, jer je odigrao sjajnu sezonu za Borussiju Dortmund prije odlaska u Kataloniju. Posljednje pak vijesti govore kako su u Bayernu odustali od Francuza, za mladog Engleza još uvijek pokušavaju omekšati Chelsea, a sve svoje resurse okrenuli su prema Saneu.

Poruka Rummeniggea

Kako u Engleskoj prijelazni rok traje do 8. kolovoza, ova priča vrlo brzo bi mogla dobiti rasplet. Istina, City može prodati igrača poslije spomenutog datuma, ali ne može dovesti njegovu zamjenu. Još jedna činjenica ide u prilog Bayernu. Nad Građane se nadvila sjena financijskog fair-playa, u posljednje tri godine engleski prvak na transferima je napravio minus od nevjerojatnih 507 milijuna eura i prodaja jednog kapitalca malo bi smanjila pritisak UEFA-e.

U Bildu tvrde da je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić stupio u kontakt s Manchester Cityjem i da traju pregovori, a ukoliko dođe do dogovora Bavarci će oboriti rekord, prvi puta za nekog igrača platit će više od 100 milijuna eura. S druge strane Guardiola tvrdi da nema nikakvih pregovora, ali na njegove riječi Rummenigge je znakovito poručio.

- Nisam siguran da Pep zna sve što se događa u njegovu klubu, stvarno ne znam, pričekajmo malo - poručio je izvršni predsjednik Bayerna.

Linker
25. travanj 2024 14:39