Bongarts/Getty Images
KRIŽALJKA ZA NOVU SEZONU

GUŽVA U SVLAČIONICI NIKE KOVAČA Hrvatski trener ostaje bez uglednog dvojca, a evo koje bi novo ime sa Svjetskog prvenstva trebalo stići u Nikin Bayern

BAYERN Njemački velikan prilično je samozatajan u dosadašnjem tijeku prijelaznog roka. Čini se da je glavni cilj riješiti se viška igrača - Niko Kovač mogao bi ostati bez Jeromea Boatenga i Artura Vidala, ali bi mogao dobiti Pavarda i Martiala
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 29. srpanj 2018. 15:11

Nenad Bjelica u utorak je čak devetoricu prvotimaca morao poslati na tribinu, igrača koji bi u svakom hrvatskom klubu imali mjesto u prvoj postavi. No, Dinamo trenutačno ima veliki izbor igrača i trener Modrih mora dobro balansirati kako bi igrači ostali motivirani i kako se nezadovoljstvo zbog neigranja ne bi prelilo u svlačionicu. Slično razmišlja i Uli Hoeness, koji je prije nekoliko dana u eter poslao znakovitu poruku.

- Najkasnije do Božića moramo se riješiti barem trojice igrača kako ne bismo imali problema s nezadovoljstvom - jasan je prvi čovjek Bayerna.

Ne bi imali ništa protiv

Iz njegovih se riječi zapravo može zaključiti zašto su Bavarci ovog ljeta vrlo pasivni na tržištu. Osim Leona Goretzke, u svlačionici prvaka Njemačke nema novog lica, Serge Gnabry i Renato Sanches vratili su se s posudbi i to bi bilo to što se dolazaka tiče. Ni u suprotnom pravcu nije bilo previše prometno, klub su napustili 20-godišnjaci za koje je procijenjeno kako nisu dovoljno kvalitetni za prvu momčad.

Otišli su tako Fabian Benko u LASK, Niklas Dorsch u Heidenheim, te Felix Götze u Augsburg. Bayern je inkasirao i 40 milijuna eura odštete za Douglasa Costu, čiji je ugovor otkupio Juventus. Brazilac je i proteklu sezonu proveo u Torinu, ali na posudbi.

Soccer Football - World Cup - Round of 16 - France vs Argentina - Kazan Arena, Kazan, Russia - June 30, 2018  France's Benjamin Pavard celebrates scoring their second goal   REUTERS/Pilar Olivares
REUTERS

Što će se događati u sljedećih nešto više od mjesec dana koliko još traje prijelazni rok, teško je predvidjeti, puno je nagađanja, koliko je u svemu istine nije lagano razlučiti, ali poneka promjena ipak bi se mogla dogoditi. Najveću gužvu Kovač ima u veznom redu, povratkom spomenutog dvojca za tri pozicije konkurira čak osam igrača i tu bi moglo biti odlazaka. Jedan od prvih kandidata je Arturo Vidal, Čileanac ima ugovor do sljedećeg ljeta i u Bayernu ne bi imali ništa protiv da 31-godišnjak napusti klub s Isara. Interesenata ima, prvi je Inter, a spominje se i Manchester United.

- Vidal mora sam odlučiti što želi - rekao je na tu temu Karl Heinz Rummenigge, izvršni predsjednik Bavaraca koji se osvrnuo na aktualne špekulacije.

U kontekstu odlaska dugo se špekuliralo s imenom Thiaga Alcantare, u jednom trenutku činilo se kako je njegov povratak u Barcelonu gotova stvar, stidljivo se u medijima spominjao i Real Madrid, ali...

MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 30:  Anthony Martial of Manchester United applauds the crowd after victory in the UEFA Champions League Group B match between Manchester United FC and VfL Wolfsburg at Old Trafford on September 30, 2015 in Manchester, United Kingdom.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

- Ni u jednom trenutku nismo ni pomislili da bi on trebao i mogao otići od nas - jasan je Rummenigge, dodavši:

- Renato Sanches također više ne ide nikuda, ostaje s nama.

Osvrnuo se i na Jamesa Rodrigueza, kolumbijskog veznjaka kojeg je Bayern prošlog ljeta posudio na dvije godine od Reala.

- On je još godina dana ovdje na posudbi, a onda možemo otkupiti njegov ugovor za 42 milijuna eura, i kako sada stvari stoje, to ćemo i učiniti. Iznimno smo sretni što imamo takvog igrača, a i on je sretan kod nas. Mislim da će još dugo igrati u našem dresu - dodao je na tu temu Rummenigge, a njegove je riječi potvrdio sam James.

- Ostajem u Bayernu, osjećam se ispunjeno i sretno u Münchenu.

PSG opasno zagrizao

Jedan od onih koji bi mogli otići je Jerome Boateng. Stoper je nedavno izjavio kako bi spreman za nove izazove u nekoj novoj državi. Čini se da će mu želja ispuniti, PSG je opasno zagrizao. Nedavno se Thomas Tuchel, novi trener Parižana, samo značajno nasmijao na pitanje hoće li Boateng biti pojačanje za defenzivu.

- Izgubili smo nekoliko igrača u tom dijelu momčadi, jasno da tražimo kvalitetne zamjene.

Ni u Bayernu očito ne bi imali ništa protiv odlaska 29-godišnjaka, koji je u posljednje vrijeme sklon ozljedama.

- Za sada nema direktnog kontakta između klubova, ali koliko znam, ima između zastupnika. Vidjet ćemo hoćemo li se uspjeti dogovoriti - znakovit je Rummenigge, a na pitanje hoće li u slučaju realizacije posla tražiti zamjenu za Boatenga samo je odgovorio:

- U defenzivi smo pokriveni kvalitetno i kvantitativno.

Ipak, eventualni odlazak Boatenga mogao bi ubrzati dolazak otkrića Mundijala Pavarda, za kojeg je Bayern pokazao zanimanje i koji bi na Isar trebao stići sljedećeg ljeta. Boateng se spominje i u kontekstu Manchester Uniteda, on i Vidal bi mogli put Old Trafforda, a u suprotnom pravcu mogao bi Anthony Martial. Ni ta opcija nije nemoguća, mladi Francuz je igrač koji bi se uklopio u stil, ali i novu politiku Bavaraca.

Linker
25. travanj 2024 22:45