Tom Dubravec / CROPIX
SLUŽBENO PRIOPĆENJE HAJDUKA

HAJDUK DEMANTIRAO TRANSFER KOJI BI BIJELIMA DONIO 1,5 MILIJUNA EURA Vijest se pojavila samo nekoliko trenutaka uoči ključne utakmice Bijelih

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. kolovoz 2018. 17:00

Već se nedavno pisalo o interesu člana talijanske Serie B za Hajdukova napadača Ahmeda Saida (25), a kako jučer javlja portal Ghana Soccernet, posao je stigao do završne faze, dva su se kluba dogovorila oko odštete za ljevonogog ofenzivca. Ganski portal javlja da je sve dogovoreno između klubova te da bi Said danas mogao postati novi član Livorna, koji bi Bijelima platio odštetu od 1,5 milijuna eura.

Vijest je objavljena nekoliko sati prije Hajdukova gostovanja u Bukureštu, stoga je bilo neizvjesno hoće li Said uopće zaigrati u toj utakmici ili će ga Hajduk poštedjeti nastupa jer je posao u završnoj fazi. Hajduk je ove sezone već prodao dvojicu igrača ususret važnim utakmicama: prije poljudskog dvoboja sa Slavijom iz Sofije Josip Radošević napustio je karantenu i otputovao u Dansku završiti transfer u Bröndby, od kojega je Hajduku pripalo 800 tisuća eura, a nekoliko dana prije prvoga dvoboja sa Steauom put Francuske otišao je Toma Bašić u Bordeaux, koji je Hajduku platio 3,5 milijuna eura odštete.

Kad je prijelazni rok u pitanju, onda klub koji želi određenoga igrača i za njega plaća odštetu traži i da igrač dođe po njihovim uvjetima, pa je tako Hajduku ostao bez dvojice važnih igrača uoči važnih utakmica, ali je dobio financijsku zadovoljštinu. S obzirom na novac koji je Hajduk dobio od prodaje igračâ ovoga ljeta (a prvi je otišao Karlo Letica u Gent) sada bi trebalo očekivati da klub odriješi kesu i angažira neko pojačanje da bi pokrio odlaske. No Said je ipak bio u kadru za jučerašnji europski dvoboj, a službeni Hajduk je preko društvenih mreža jučer prokomentirao:

"Poštovani, HNK Hajduk nema informaciju o postignutoj suradnji između HNK Hajduk i navedenog talijanskog kluba. Srdačan pozdrav."

Što se Saida pak tiče, on je relativno poznato ime u Italiji, čije državljanstvo ima (uz, dakako, gansko), prošao je školu Intera te imao jedan nastup u nacionalnoj selekciji do 19 godina. Nastupao je za Chievo, Genou, Monzu i Mantovu, a u Hajduk je stigao prije nešto od dvije godine iz portugalskog Olhanensea kao slobodan igrač. U Hajdukovu je dresu do susreta sa Steauom ubilježio 78 nastupa uz 23 pogotka i 14 asistencija.

Linker
19. travanj 2024 21:18