Duje Javorčić (s brojem 10)
 Foto: Goran Sebelic / CROPIX
ZAOKRET U POLITICI 'BIJELIH'

HAJDUK IDE U RIM PO POJAČANJE IZ LAZIJA Na Poljudu 'kuhaju' transfer velikog hrvatskog talenta koji u Vječnom gradu nije dobio pravu priliku

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 04. lipanj 2018. 13:05

Red je da Hajduk opet ima svoga – Duju, Duje Javorčić, mladić od nepunih 19 godina na popisu je želja ili kombinacija da ga se vrati u grad pod Marjanom, u Hajduk, piše Slobodna Dalmacija.

Prije dvije godine otišao je iz redova Splita u rimski Lazio kao perspektivan kadet, a sad se nakon dvije godine u Vječnom gradu spominje da bi se pokušao nametnuti u Hajduku, zacijelo na posudbi iz Lazija?!

Priča je slična poput povratka Ante Roguljića svojedobno, koji je kao mladi reprezentativac otišao u "bijeli svijet" iz Adriatica a da se nije pojavio u Hajduku, da bi ga potom iz Salzburga "bijeli" vratili, ne bi li se nametnuo...

Priča je kompatibilna s nastojanjima Hajduka da sigurno promijene, kako bi se to reklo osobni opis, da ne kažemo "krvnu sliku". U to nema sumnje, okreće se mlađima i domaćoj dici, opet i iznova; pretjeralo se sa strancima.

Dok iz radionice sportskog direktora Saše Bjelanovića zadnjih par dana nema konkretnih vijesti nakon što je tri već posla obavio (ostanak Gyurcsa, odlazak Carbionierija i Stipice), svejedno se jasno naziru stranice zaokreta.

O tome uostalom pišemo svaki dan, da će "kolodvor Poljud" promijeniti red vožnje.

A u tu priču bi se povratak Duje Javorčića izvanredno uklopio. Jasno je da bi mnogim strancima trebalo odzvoniti, baš kao što bi se mnogim mladima otvarala vrata.

Duje Javorčić svakako je momak koji intrigira, rođen 25. studenoga 1999., dakle nepunu godinu stariji od recimo Michelea Šege, desni ili lijevi vezni, dešnjak, prije dvije godine iz redova Splita otišao je u Lazio.

Bio je izrazito darovit kadet iz redova "crvenih" i najbolji golgeter kadeta Splita sa 18 golova u ta doba, zabijao je i za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Počeo je u stobrečkom Primorcu i Mosoru, a u Hajduk je došao iz Adriatica, u Poljudu se zadržao dvije godine pa je prešao u redove Splita.

O njemu se mnogo govorilo, rimski Lazio je posegao za njim u Park mladeži, Hajduk je sve to promatrao iz susjedstva...

Dujin stric Ivan Javorčić također je svojedobno kao veliki talent otišao odmah u Italiju gdje je napravio lijepu karijeru i kao igrač (Brescia), a sada počinje i kao trener.

Dapače, Ivan je bio u kombinacijama da iz talijanske Pro Patrije kao trener dođe u Hajduk prošle jeseni kad se spominjala mogućnost da šef struke bude Edoardo Reja, a da se uz njega kale mladi treneri kao što su on i(li) Goran Tomić.

To se nije dogodilo, došao je Željko Kopić, međutim sad je priča da bi Saša Bjelanović sa svojim talijanskim vezama mogao isposlovati dolazak mladog Javorčića u svoj grad, ideja je na plodnom tlu.

Bjelanović, sa svojim talijanskim "backgroundom" sigurno bi mnoga rješenja mogao pronaći na Apeninima, pa je i to poveznica koja bi mladog Javorčića vratila u Hajduk.

Linker
18. travanj 2024 16:15