Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
DOGOVORENI I VELIKI BONUSI

HAJDUK NA KORAK NA NAJVEĆEG TRANSFERA U POVIJESTI! Poljudski klub prihvatio rekordnu ponudu, ovoga puta sve do zadnjeg eura ide u klupsku blagajnu

BRADARIĆ KORAK DO LILLEA Hajduku oko 7 milijuna eura plus bonusi do 2 milijuna eura i 10 posto od idućeg transfera
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 16. srpanj 2019. 20:26

Domagoj Bradarić (19) na korak je do prelaska u Lille, sređuju se završni detalji te je cijeli transfer blizu konačnoga dogovora i potpisa, a mladi lijevi bek bi danas mogao otputovati u Francusku. Računa se da bi Hajduku trebalo pripasti između 6,5 i 7 milijuna eura, kroz bonuse bi mogao dobiti još oko 1,5 do 2 milijuna eura, a splitski klub imao bi pravo i na 10 posto od Bradarićeva idućega transfera. U svakom slučaju to bi bio rekordni transfer s Poljuda kada se zna da bi sav novac trebao pripasti Hajduku, odnosno nema postotaka za igrača kao u nekim ranijim slučajevima.

Sjajan posao na pomolu je za Bijele kada se zna da talentirani ljevak koji može igrati beka, ali i na krilima, odigrao tek 25 utakmica za prvu momčad Hajduka, a ima pet nastupa za mladu reprezentaciju. Hajduk je bio čvrst u namjerama da ga ne pusti ispod cijene, nije prihvatio prvu ponudu nego je strpljivo čekao i izdržao sve napade, a kada je došao blizu onoga što je želio, dogovor se primaknuo kraju.

Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric, trener Sinisa Orescanin.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Priča oko mladoga Bradarića i njegova odlaska u Lille počela je ove zime kada se francuski klub javio sa službenom ponudom, a sportski direktor Saša Bjelanović taj interes je potvrdio, ali i naglasio da ne žele svoje mlade igrače prodavati po svaku cijenu. Iznimka je ove zime bio Ante Palaversa koji je prodan u Manchester City za odličnu cijenu, a još je ostao i na posudbi.

Tada se smatralo da Lille nudi oko tri milijuna eura za igrača koji je odigrao tek desetak utakmica za prvu momčad Bijelih u koju ga je uveo Zoran Vulić uzevši ga iz drugoga sastava koji je tada vodio današnji trener Siniša Oreščanin, kod kojega je bio jedan od najboljih. Bradarićeva cijena je potom samo rasla, postao je U-21 reprezentativac te sjajno odigrao prošloga studenoga upravo protiv francuskih vršnjaka.

Lille ga je pratio od ranije, no na toj utakmici im se dodatno svidio pa su krenuli u pregovore na zimu. U Hajduku je dobio i kapetansku vrpcu, igrao standardno te prošle sezone na kraju upisao 24 nastupa uz dvije asistencije. Lijeva noga, pogotovo u takvoj dobi i uz takav potencijal jako je tražena roba, a Bradarić je osim Lilleu postao zanimljiv Ajaxu i Atalanti, a cijena je stigla blizu sedam milijuna eura. Kao kulminacija svega dogodio se i interes Barcelone, pa je tako njihov skaut, bivši trener i sportski direktor Hajduka Goran Vučević za Blaugranu gledao Bradarića u poljudskom derbiju s Dinamom.

Veliki klubovi su bili u igri, a pred Bradarićem je bilo i Europsko prvenstvo do 21 godine u reprezentaciji Nenada Gračana u kojoj nije prvi izbor za lijevoga beka već je korišten na krilnoj poziciji u manjim dozama. Istina, imao je prije Eura U-21 Bradarić ozljedu gležnja koju mu je nanio Istrin veznjak Antonio Ivančić pa je Hajdukov kapetan morao propustiti završni derbi s Dinamom te se do Eura, na kojemu čitava reprezentacija nije briljirala, morao oporavljati, ali je u konačnici bio u San Marinu te nastupao.

Sada je pred odlaskom, a s novcem koji bi Hajduk trebao dobiti, mogu Bijeli dodatno osnažiti momčad na pozicijama desnoga i lijevoga beka, ofenzivnoga veznoga te finiširati potpis već dogovorenoga napadača Samuela Eduoka.

Linker
25. travanj 2024 23:10