Tom Dubravec/ CROPIX
PREGOVORI U TIJEKU

HAJDUK POBJEĐUJE U UTRCI ZA 'HRVATSKOG RIBERYJA' U Split već ovog tjedna stiže igrač kojeg prati Dinamo, ali i niz talijanskih klubova?

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 18. lipanj 2019. 10:39

Ivan Dolček (19) mogao bi se već ovog tjedna priključiti Hajduku, pregovori su u tijeku, Slaven Belupo odakle je mladi Dolček pristaje na prodaju svoga mladića jer im je jasno da je po interesu i ponudama Dolček, godište 2000., prerastao Koprivnicu - piše Slobodna Dalmacija.

Bez obzira što je za prvi sastav Slavena upisao dosad tek četrnaest nastupa, ali i deset puta za “do 19” reprezentaciju Hrvatske.

Hajduk je bacio oko na mladog lijevog bočnog igrača, zapravo mladića koji može igrati na obje strane, kad ga talijanski tuttomercato zove da je Ribery, prije bi mogao biti Robben po usporedbi, lijeva noga, ali desna strana.

No, Hajduku je zanimljiv za lijevu stranu, pogađate, u tom slučaju bi se lakše moglo prići eventualnoj prodaji Domagoja Bradarića što bi mogla biti vruća tema cijelog ljeta, sve do zadnjeg dana prijelaznog roka, ako se ne dogodi ranije.

Koprivnica, 150519.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 34. kola 1.HNL izmedju NK Slaven Belupo i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivan Dolcek i Jan Lecjaks.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Zanimljiv Napoliju, Atalanti, i Sassuolu

Međutim, odlazak Bradarića nije još tema, zadržimo se kod Dolčeka. Za mladog talenta iz Đurđevca nedaleko Koprivnice, člana Slavena, notiran je interes talijanskih klubova (Napoli, Atalanta, Sassuolo), ali je procjena da bi radije stasao u Hrvatskoj, u većoj sredini. Više bi prostora imao u Hajduku, premda se spominje da ga i Dinamo ima potcrtanog.

Bjelanović i Oreščanin podigli palac

Drž’mo se Hajduka, za Dolčeka su podigli palac uvis u Poljudu, zanimljiv je struci, od sportskog direktora Saše Bjelanovića, preko skauta Marija Brkljače, do trenerske posade na čelu sa Sinišom Oreščaninom.

Hajduk, koliko se čuje, ulazi u pregovore sa Slavenom i ovo bi mogao biti i presudan tjedan, teško je precizirati koliko se vrti odšteta, da ne bubamo poslovne tajne u iznosu od tristo ili petsto tisuća eura, plus postotak od buduće prodaje za Slaven. Ali, ako se Hajduk dogovorio glede vratara Posavca s Palermom, mogao bi i sa Slavenom zaokružiti posao.

Dolček, rekosmo nije nepoznat na sceni, naprotiv, radi se o darovitom bočnom igraču koji je vičan igrati na obje strane, a interes za njim se prelio i s druge strane Jadrana.

Hajduk, koliko se može čuti, ima određenu prednost, priredili bi srdačan doček Dolčeku, s njim u ruci križaljka bi se lakše popunjavala vodoravno i okomito.

Bio bi to baš – svečani Dolček.

Linker
25. travanj 2024 12:18